Z manžela mám teď manželku. Silný příběh jednoho manželství | Moje zdraví

Z manžela mám teď manželku. Silný příběh jednoho manželství

30. dubna 2018 • 08:36

Muž žil v nesprávném těle a čtyřicet let to tajil.

Když si padesátiletá Marion brala o pět let mladšího Christophera, netušila, že o sedm let později se z něj stane žena jménem Christyna Appleton. Že se jí manžel zkrátka promění v manželku.

Christopher prý již od svých šesti let věděl, že je uvězněn ve špatném těle, ale bál se celých čtyřicet let komukoliv svěřit. Nasadil maskulinní masku, aby se vyhnul případným posměškům a vstoupil do námořnictva Spojených států. Zde působil jako kuchař v ponorkách, ale ve své kůži rozhodně nebyl. Své pravé já nadále skrýval. Nesnášel svůj mužský vzhled, při holení se ani raději nedíval do zrcadla. Vadil mu i vlastní mužský pach.

S pravdou šel ven, až když mu žena Marion objevila doma schované dámské oblečení. Nejprve ho nařkla z nevěry. O to větší šok pak zažila, když jí Christopher řekl, že se cítí být ženou.

„Ve skříni jsem našla dvoje kalhoty a košili, ale nic z toho nebylo moje. Byla to navíc menší velikost,“ popisuje Marion svůj nález.

Popadla oblečení, běžela za manželem a hodila ho před něj s otázkou, komu patří. Christopher neodpověděl a utíkal pryč. Jenže Marion se nedala a žádala jasnou odpověď. „Nechtěla jsem věřit tomu, že by mě podváděl. Byli jsme šťastni,“ dodává.

Když Christopher sdělil své ženě pravdu, byla v šoku. Složila se na podlahu a hystericky brečela. Ani pro něj to nebyla jednoduchá situace. „Bylo těžké říci své vlastní ženě, že jsem celý život také ženou,“ říká Christopher.

Ačkoliv se nejprve nemohla Marion s novou situací vyrovnat, svého manžela podpořila a stojí po jeho boku i nyní, kdy prochází hormonální léčbou.

Pár chce světu ukázat, že změna pohlaví neznamená nutně konec vztahu. Ba naopak, může ho ještě posílit.



 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.