Moje zdraví - péče o psychickou i fyzickou pohodu

Život s respirátorem: Jaké jsou výhody jeho používání a čemu naopak nepomáhá?

16. prosince 2021 • 14:00

Někteří si už na život se zakrytými ústy zvykli, jiní ne. Jisté však je, že bez respirátoru toho dnes moc nepodnikneme.

Chrání zdraví naše i ostatních. Nosíme ho denně a je potřeba jinak ošetřovat pleť pod ním. Mezi největší rizika patří vysušená a zanícená pokožka. Poradíme vám, jak se vyhnout pupínkům a přecitlivělosti!

Video se připravuje ...
Koronavirus: varianta OmikronVIDEO 

Hygiena na prvním místě

Respirátor patří k jednomu z důležitých bodů ochrany zdraví v dnešní době. Ale není to to jediné. Dodržujte důslednou hygienu, odstupy a posilujte imunitu. Velkou výhodou nošení respirátorů je, že si ženy nemusejí líčit spodní část obličeje. Muži zase mohou vítat, že se nemusejí každý den holit. Nezapomeňte si respirátor měnit, jinak byste dýchali nečistoty zase zpět. Počítejte také s tím, že se vám může hůře dýchat. Následně si můžete všimnout větší únavy, zpomalení reflexů nebo bolesti hlavy.

Pleť zasáhne dost změn

Každodenní péče je důležitá a teď na ni rozhodně nesmíte zapomínat. Pleť se pod respirátorem mění. Budete bojovat se zapařenou pokožkou, podrážděním a vysušením. Pokud máte citlivou nebo problematickou pleť, počítejte se zanícenými póry. Tím, že je pod rouškou vlhko, dochází k porušení přirozené ochranné bariéry, a bakterie se tak množí mnohem rychleji.

Buďte stále krásná

Pokud to je jenom trochu možné, přestaňte používat make-up. Zbytečně by podpořil tvorbu mazu a vznik akné. Pleť si čistěte každé ráno a večer, ať už jste namalovaná byla, nebo nebyla. Začněte produktem na olejové bázi. Ten na sebe naváže všechny nečistoty. Následně použijte čisticí gel, který vaši pleť připraví na další péči. Pak naneste vhodné tonikum a hydratační krém. Bez pořádné dávky hydratace se neobejdete.

Celý článek si můžete přečíst v aktuálním čísle časopisu Moje zdraví, které koupíte na stáncích. Předplatné pořídíte z pohodlí vašeho domova na www.ikiosek.cz/mojezdravi nebo přes predplatne.cnc@cpost.cz

Autor: redakce Moje zdraví
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.