Moje zdraví - péče o psychickou i fyzickou pohodu

Dieta 1:1: Dieta šitá na míru, která opravdu funguje

17. února 2022 • 14:00

Být zdravější a cítit se skvěle ve vlastním těle. Kdo by si to nepřál! Je tady program, který vám pomůže s rozmyslem jíst, pravidelně se hýbat a pečovat o sebe. Možná poprvé slyšíte o redukčním programu The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan. O jaký program vlastně jde a jak vše funguje?

Program The 1:1 Diet vyvinuli britští lékaři. Jedná se o komplexní výživový program, který vám pomůže osvojit si zdravé stravovací i pohybové návyky, při tom se zbavit nadbytečných kilogramů a nastavit si a udržet dobrou mentální a fyzickou kondici. To vše pod dohledem vyškoleného výživového poradce.

Video se připravuje ...
4 zlozvyky, kterých se zbavte, pokud chcete trvale zhubnoutVIDEO 

Poradce, plán a produkty

3 základní pilíře

Poradce je po celou dobu zapojení v programu mentorem, který má potřebné vzdělání a mnohdy i osobní zkušenost s redukcí váhy. „Tento průvodce na cestě k vaší změně ví, jak je tento proces náročný a jak i drobné zaškobrtnutí může být demotivující. Proto je tím, kdo klienta nejen vede a radí mu, ale také jej po celou dobu podporuje a motivuje, a to během pravidelných schůzek a měření, ale k dispozici je i na telefonu či e-mailu a klient se na něj může obrátit, kdykoli je třeba,“ vysvětluje největší benefit redukce váhy v programu The 1:1 Diet výživový poradce a školitel Ing. Lukáš Vrána. Dalším pilířem je komplexní výživový plán, který je sestavený na míru individuálním potřebám každého klienta. Ten je rozdělený do tří fází: přípravné, redukční a poslední stabilizační a udržovací. „Jeho cílem je postupně si osvojit zdravé stravovací a pohybové návyky, změnit životní styl a dostat se do fáze, kdy bude klient se svým tělem spokojený jak po fyzické, tak zdravotní stránce,“ upozorňuje Lukáš Vrána. Jídelníček má být vyvážený a dlouhodobě udržitelný i po ukončení redukce, aby nedocházelo k opětovnému nárůstu hmotnosti. Posledním pomocníkem v programu jsou produkty – lépe řečeno komplexní a vyvážená jídla, která obsahují hodnotné bílkoviny, vitaminy a minerály. The 1:1 Diet jídla, jako jsou polévky, koktejly a mnoho dalších, můžete mít kdykoli po ruce jak doma, tak v práci i venku. Současně máte jistotu, že váš jídelníček bude pestrý jak na živiny, tak chutě.

Motivací je zkušenost jiných

S programem má své zkušenosti i Jitka Ivanovová, která pod vedením zkušené poradkyně Lenky Smržové dokázala zhubnout neuvěřitelných 66 kilo, ale především si dlouhodobě váhu udržet. „Vyzkoušela jsem snad všechny diety světa. Někdy se mi podařilo zhubnout, nicméně se vždy rychle dostavil jojo efekt a váha byla zpět. Projedla jsem se postupně až ke 144 kilům,“ říká paní Jitka. Díky doporučení své známé se dozvěděla o programu a kontaktovala výživovou poradkyni The 1:1 Diet ve svém okolí – Lenku Smržovou. Po úvodním podrobném vážení a měření jí poradkyně nastavila přesný výživový plán a jídelníček na míru, doplnila také vhodnou pohybovou aktivitu. Výsledek můžete posoudit sami.

Pokud potřebujete pomoci se změnou životního stylu, vyhledejte svého poradce The 1:1 Diet ve vašem městě! www.one2onediet.cz

Celý článek si můžete přečíst v aktuálním čísle časopisu Moje zdraví, které koupíte na stáncích. Předplatné pořídíte z pohodlí vašeho domova na www.ikiosek.cz/mojezdravi nebo přes predplatne.cnc@cpost.cz

 

Autor: redakce Moje zdraví
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.