Termograf odhalí riziko vzniku vážné nemoci! Jak funguje a kde se nechat vyšetřit? | Moje zdraví

Termograf odhalí riziko vzniku vážné nemoci! Jak funguje a kde se nechat vyšetřit?

Termograf odhalí riziko vzniku vážné nemoci! Jak funguje a kde se nechat vyšetřit?
Autor: inPharm
13. září 2017 • 00:00
Prezentace klienta • 

Termografická metoda je založena na snímání teploty bezdotykovou sondou z povrchu lidského těla, přičemž vychází z faktu, že tkáně zdravé a tkáně postižené například chronicky zánětlivou reakcí mají rozdílné teploty.

Termoregulační diagnostika je skutečně daleko komplexnější a přesnější, jelikož získané údaje přepočte počítačový program do termovizního obrazu, na kterém lékař vidí, v jakém stavu se organismus nachází, na kolik procent orgány pracují či jsou poškozeny, jak funguje nervový, imunitní, kardiovaskulární, zažívací a další systémy, případně kde hrozí nebo jsou přítomny negativní či kancerogenní trendy.

Termograf reprezentuje možnost zasáhnout včas na úrovni prevence chorob a jejich léčby

Nutno dodat, že uvedená nová metoda je schopna měřit nikoliv pouze teplotní rozdíly, jelikož měří infra-elektromagnetické vlny charakteristické pro tepelné záření jednotlivých buněčných systémů a orgánů. Využívá tepelné energie vyjádřené teplotními rozdíly v místech, která jsou projekcí vnitřních orgánů, odrážející fyziologický či patologický stav.

Celá diagnostická metoda vychází z dříve prováděného výzkumu vědců z univerzity v německém Heidelbergu a k vysoké sofistikované míře dokonalosti ji dovedl vynikající německý fyzik narozený v Česku Ing. E. Motyka. Jeho termografický přístroj dnes reprezentuje reálnou možnost zasáhnout včas na úrovni prevence chorob a jejich léčby, respektive daleko dříve, než jak to umožňuje většina současných diagnostických a laboratorních metod, které zobrazí patologický problém de facto až v okamžiku jeho existence.

Autor: inPharm

Lékař vyhodnotí na termografu stav organismu, jeho odchylku od homeostázy

Genialita popsané diagnostické metody je založena na šetrném vyšetření bezdotykovou sondou, kdy počítač získá informace o reakci 632 bodů těla a termografický přístroj dynamické teplotní rozdíly matematicky vyhodnotí. Lékař pak získá naprosto přesnou diagnostickou pomůcku pro vyhodnocení stavu organismu a případnou následnou terapii. Samozřejmě, dynamické rozdíly se týkají odchylky od zdravé úrovně organismu, označované jako homeostáza.

Díky termografu lze negativní trendy s časovým předstihem diagnostikovat a doporučit preventivní či terapeutický postup

Homeostáza je nezbytná pro správnou funkci buněk, tkání a orgánů, a je tedy základním předpokladem zdraví. Organismus je v reálných podmínkách vystaven například psychickému či fyzickému stresu, alkoholu a škodlivým látkám v potravinách, jež mají tendenci vychylovat homeostázu například vlivem oxidativního stresu s následným chronickým zánětem. Tento negativní  proces může probíhat subklinicky s postupným rozvojem chronických zánětlivých či degenerativních změn, které se až po delší době mohou projevit v podobě manifestních onemocnění včetně nádorů. Obrovským přínosem termografického měření je skutečnost, že z pořízených grafů lze tyto trendy s časovým předstihem diagnostikovat a doporučit preventivní či terapeutický postup.  

Kde se lze nechat vyšetřit?

Termografický přístroj pracuje pomocí speciálního skeneru bez dotyku pacienta a poskytuje lékaři okamžité výsledky. Existuje zatím na několika pracovištích v EU, kdy jedním z nich je inPHARM Clinic.  Objednat se či získat více informací lze přímo na uvedené klinice (recepce@inpharmclinic.cz, tel.: 241 416 990, 724 521 161).

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.