Myslela si, že má na nose pupínek, nakonec to byla rakovina! | Moje zdraví

Myslela si, že má na nose pupínek, nakonec to byla rakovina!

10. srpna 2017 • 12:00

Pupínky a akné děsí snad každou mladou ženu. Kdyby ale Marisha Dotson věděla, o co jde, snad by se raději smířila s tím akné. Z pupínku, který jí vyrašil na nose, se totiž vyklubalo akné. 

Marishe bylo pětadvacet let, když se jí na nose objevil pupínek. Žila sama, protože o rodiče přišla když byla v pubertě. Poslední dobou se potýkala s potížemi jako byly angína, chřipka, nejrůznější nachalzení. Všechno přisuzovala tomu, že až příliš tvrdě dřela, aby si mohla zaplatit vzdělání.

Ani po pár dnech pupínek nemizel, naopak, stále se zvětšoval. Když šla na studentskou ošetřovnu, brali to na lehkou váhu. Ani o několik dnů později to ale neodeznívalo, a tak šla za dermatologem. Ten měl jasno - agresivní forma rakoviny kůže. Ihned se rozhodl dívku operovat. Byla to náročná operace, která trvala 15 hodin. Tak dlouho trvalo, než jí odstranili všechny vrstvy nakažené tkáně. 

Po probuzení byla Marisha úplně zničená. Krom obrovské bolesti měla totiž místo nosu velkou tlející díru. Lékaři se rozhodli jí udělat nový z kůže a chrupavky ucha, ale brzy se opět objevila rakovina, a tak museli znovu operovat. Estetický výsledek nestál za nic. Dívka říkala, že si připadala jako Frankensteinova nevěsta. Jenže důležité bylo, že rakovina byla pryč. 

Marisha nyní pracně shání peníze, aby se mohla nechat znovu operovat a nos opravit. 

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.