Jaké rostliny vám prospějí podle zvěrokruhu? Ryby potřebují heřmánek, Štíři křen | Moje zdraví

Jaké rostliny vám prospějí podle zvěrokruhu? Ryby potřebují heřmánek, Štíři křen

Jaké rostliny vám prospějí podle zvěrokruhu? Ryby potřebují heřmánek, Štíři křen
Autor: Shutterstock.com
8. dubna 2017 • 12:00

Každé sluneční znamení by mělo těžit nejen z vlastností nejrůznějších léčivých rostlin, ale také potravin, které pomáhají harmonii celého tělo. Podívejte se na následující tipy a obklopte se přírodou, která vám pomůže.

Beran

... • Autor: shutterstock.com

Beran je ohnivé znamení, kterému vládne planeta Mars. Rostliny spojené s tímto znamením a planetou obvykle mají trny. Jsou také pikantní, mají hořkou chuť nebo jsou červené barvy. Vzhledem k tomu Beranu vládne hlava, oči a obličej, nejlepší rostliny pro Berana jsou ty, které čistí krev, stimulují nadledvinky nebo mají vysoký obsah železa.

Ovoce a zelenina: čínské zelí, hořčice, křen, cibule, česnek, pórek, paprika, rebarbora, pažitka a ředkvička.

Květiny: měsíček lékařský, pelargónie, anýz yzop, mák, červená růže, tulipány, amarylis, petrklíč, lilie.

Bylinky: kopřiva, kořen lopuchu, kajenský pepř, červený jetel, řebříček, třezalka tečkovaná, chmel, majoránka, ostropestřec mariánský, pelyněk, hořec, smilax lékařský, estragon, zázvor, koriandr.

Býk

... • Autor: shutterstock.com

Býkům vládne planeta Venuše. Venuše je planeta, která představuje touhu a krásu, takže rostliny vhodné pro Býky mají často nádherné květy a lákavě voní. Vzhledem k tomu Býku vládnou krk a uši, nejlepší potraviny pro něj jsou ty, které zklidňují trávicí systém.

Ovoce a zelenina: špenát, hrách, brambory, sladké brambory, tykev, artyčok, olivy, hroznové víno, jablka, fíky, meruňky, jahody.

Květiny: sedmikráska, šeřík, astra, konvalinka, hrachor vonný, lilie, orlíček zahradní, fialka, náprstník, růže, pelargónie.

Bylinky: lékořice, pískavice řecké seno, kluzký jilm, anýz yzop, sléz, levandule, pampeliška, ibišek, šalvěj, sporýš, kopretina řimbaba, tymián, andělika, řebříček.

Blíženci

... • Autor: shutterstock.com

Blížencům vládne planeta Merkur a vzhledem k tomu, že Blíženci jsou vzdušné znamení, vládnou mu plíce, ramena, paže a ruce. Rostliny vhodné pro Blížence bývají obvykle chlupaté nebo s neostrými listy a mají jemnou vůni. Vhodné jsou ty, které posilují plíce a dýchací cesty nebo zklidňují nervový systém.

Ovoce a zelenina: čekanka, mrkev, pastinák, oves.

Květiny: orchidej, chryzantéma, šeřík, azalka, narcis, zimolez.

Bylinky: divizna, yzop, meduňka, lobelka, sporýš, řebříček, tužebník, kopr, fenykl, levandule, pískavice řecké seno, lékořice, kozlík lékařský.

 Rak

... • Autor: shutterstock.com

Vzhledem k tomu, že Rak je vodní znamení a vládne mu Měsíc, rostliny vhodné pro tohle znamení jsou obecně měkké s měkkými listy, obsahující spoustu vlhkosti. Nacházejí se také velmi často v blízkosti vody. Častokrát jsou bílé barvy nebo mají světle žluté květy. Rakům vládne břicho, prsa, bránice a játra, takže potřebují rostliny, které pomáhají při trávení nebo ovlivňují podvědomí.

Ovoce a zelenina: růžičková kapusta, brokolice, zelí, květák, čekanka, kapusta, hlávkový salát, řeřicha, kapusta kadeřavá, houby, tuřín, sladké brambory, meloun, okurky, tykve, vodní meloun, dýně, mořské řasy, mango, banán, jablko, hruška.

Květiny: sedmikráska, lekníny, jasmín, yzop, svlačec, pelargonie, lilie, bílé růže, mák setý.

Bylinky: máta peprná, papája list, řepík lékařský, meduňka, petržel, sporýš, ptačinec žabinec.

Lev

 

... • Autor: shutterstock.com

Samozřejmě že Lvu jako ohnivému znamení vládne brilantní slunce. Rostliny pro Lvy jsou obvykle velké a zlaté nebo oranžové barvy, nebo mívají listy ve tvaru srdce. Potřebujete rostliny nebo bylinky, které regulují krevní tlak a mají povznášející vliv na ducha.

Ovoce a zelenina: čínské zelí, kukuřice, kapusta, hořčice, mangold, papriky, ananas, pomeranč, grapefruit, olivy, kokos.

Květiny: měsíček, anýz yzop, slunečnice, jiřina, astra, mučenka, otočník, mák, pivoňky, měsíček, šafrán.

Bylinky: brutnák, hloh, srdečník obecný, rozmarýn, vlaštovičník, máta, levandule, petržel, kopr, fenykl, heřmánek, třezalka tečkovaná, heřmánek, anýz, zázvor, šafrán.

 

Panna

... • Autor: shutterstock.com

Panně vládne planeta Merkur. Panna je tradičně bohyně obilí a je spojována s podzimem. Rostliny vhodné pro Panny mají často jemně dělené listy nebo stonky, jemně voní nebo jsou malé a pestrobarevné. Nejpřínosnější rostliny pro Panny mají vysoký obsah draslíku a pomáhají zklidnit.

Ovoce, zelenina a obilniny: čekanka, mrkev, pastinák, ječmen, oves, žito, pšenice, proso.

Květiny: narcis, chryzantéma, astra, fialka, všechny pestrobarevné malé květy (zejména modré nebo žluté).

Bylinky: kopr, fenykl, ostružina (listy i kořen), jitrocel, třezalka tečkovaná, kozlík, levandule, majoránka, lékořice, petržel, pískavice řecké seno, kopr.

 Váhy

... • Autor: shutterstock.com

Váhy jsou vzdušné znamení, jemuž vládne planeta Venuše. Vzhledem k tomu, že je Venuše planeta krásy a lásky, rostliny vhodné pro Váhy jsou často lehké, krásné květiny a nádherně voní. Váhám vládnou ledviny a nadledvinky, takže jim pomáhají rostliny, které nastolí mezi těmito orgány rovnováhu.

Ovoce a zelenina: brokolice, lilek, špenát, hrášek, sladké brambory, artyčoky, řeřicha, granátová jablka, meruňky, jablka, fíky, švestky, hroznové víno, jahody, olivy.

Květiny: orchidej, gardenie, čajové růže, noční hyacint, frézie, mečík, astra, sedmikráska, lichořeřišnice, růže, fialka, petrklíč, maceška, orlíček.

Bylinky: petržel, jalovec, kukuřice, medvědice lékařská, máta, tymián, řebříček, andělika lékařská, sporýš.

 Štír

... • Autor: shutterstock.com

Vodnímu znamení vládne jak Mars, tak Pluto. Rostliny pro Štíry se často nacházejí v odlehlých místech nebo v podzemí. Budou mít pravděpodobně trny a červenou barvu. Štírům vládnou reprodukční orgány, takže potřebují rostliny, které vyvažují hormony regulující menstruační cyklus nebo pomáhající v těhotenství či při porodu.

Ovoce a zelenina: houby, papriky, reveň, pórek, cibule, pažitka, pepř, česnek, křen, ředkvičky, hořčice.

Květiny: měsíček lékařský, rododendron, pelargonie, cesmína, sasanka, vřes, gardenie, med, pivoňka, ibišek.

Bylinky: aloe vera, žen-šen, hluchavka, malina list, saw palmetto, dubová kůra, bazalka, hořec, pelyněk, zázvor, koriandr.

 Střelec

... • Autor: shutterstock.com

Střelec je ohnivé znamení, kterému vládne optimistická planeta Jupiter. Takže Střelcovy rostliny bývají velké a poměrně nápadné, s příjemnou vůní. Nejlepší rostliny pro Střelce budou ty, které podporují játra, mají vysoký obsah minerálů a podporují pozitivní rozpoložení.

Ovoce a zelenina: chřest, čekanka, rebarbora, řepa, rajčata, tuřín, řeřicha, olivy.

Květiny: rudé růže, měsíček, anýz yzop, růže, karafiáty, pivoňka, šafrán, jasmín.

Bylinky: pampeliška, přeslička, oregano, šalvěj, řimbaba obecná, šalvěj, anýz, muškátový oříšek, máta.

 Kozoroh

... • Autor: shutterstock.com

Tomuto znamení vládne planeta Saturn. Rostliny Kozorohů mohou mít nepříjemný zápach nebo chuť. Saturn vládne rostlinám s dlouhými životy a pomalým růstem. A protože Kozorohům vládnou kolena, klouby, kosti a zuby, potřebují rostliny, které mají vysoký obsah vápníku.

Ovoce a zelenina: špenát, houby, červená řepa, pastinák, ječmen, žito.

Květiny: měsíček, černý mák, blín, lilek, africká fialka, sněženka, jasmín, maceška.

Bylinky: kostival, smilax lékařský, kávovník, divizna, tymián, přeslička, kokoška pastuší tobolka.

Vodnář

... • Autor: shutterstock.com

Vodnář je vzdušné znamení a vládne mu Uran. Patří k němu rostliny, které se pěstují na neobvyklých místech. Nejvíce léčebné a blahodárné rostliny pro Vodnáře jsou ty, které pomáhají zlepšit krevní oběh a uvolnit nervový systém.

Ovoce a zelenina: špenát, řepa, žito, ječmen, pastinák.

Květiny: vstavač, mečík, trojčetka.

Bylinky: heřmánek, šanta kočičí, mučenka, kozlík, chmel, aloe, myrha, kadidlo, kostival, skořice, hřebíček.

 Ryby

... • Autor: shutterstock.com

Ryby jsou vodní znamení a vládnou jim Jupiter a Neptun. Rybí rostliny jsou často velké a mohou růst poblíž oceánu. Nejvíc prospěšné jsou pro ně ty, které posilují imunitní systém nebo mají antibakteriální účinek.

Ovoce a zelenina: chřest, čekanka, reveň, červená řepa, rajčata, mořské řasy, řeřicha, olivy.

Květiny: měsíček lékařský, anýz yzop, jasmín, šeřík, narcis, leknín, mák, plamének, vistárie, šeřík, orchidej.

Byliny: echinacea, heřmánek, pelyněk, řebříček, oves setý, muškátový oříšek, anýz.

 

Autor: aši
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.