Dívka už třikrát překonala rakovinu. Jaké jsou příznaky leukémie? | Moje zdraví

Dívka už třikrát překonala rakovinu. Jaké jsou příznaky leukémie?

Dívka už třikrát překonala rakovinu. Jaké jsou příznaky leukémie?
Dívenka s leukémií. • Autor: YouTube
1. března 2018 • 12:00

Rakovina je jedna z nejhorších nemocí. její léčbu urychlje včasné rozpoznání nemoci. Které příznaky byste neměli podcenit?

Leukémie je nádorové onemocnění krvetvorby, které se vyznačuje zmnožením bílých krvinek, jež jsou nezralé a neplní svou funkci. Nádorovým onemocněním ročně v ČR onemocní na 300 dětí, 30 procent z nich napadne právě leukémie.

Chronická lymfatická leukémie je jejím nejčastějším druhem. Vzniká bujením a hromaděním zralých bílých krvinek (lymfocytů), konkrétně B-lymfocytů, a to především v uzlinách, slezině, játrech a kostní dřeni. Tělo má v důsledku leukémie čím dál tím méně krevních destiček. Objevují se četné modřiny a i ty nejmenší rány dlouho krvácejí a špatně a zdlouhavě se hojí.

Nejčastější příznaky leukémie byste neměli brát na lehkou váhu. Jsou to: slabost, únava, malátnost, nechutenství, úbytek váhy, pocení zejména v noci, zvýšená teplota, opakující se infekce, zvětšené uzliny, slezina či játra, bolesti břicha, průjmy, duření příušních a slzných žláz.

Na videu se dozvíte podrobnosti o této zákeřné nemoci a seznámíte se s dívenkou, kterou do jejích 12 let choroba napadla třikrát. V nemocnici strávila spoustu času a potkala se s mnoha pacienty, k nimž byl osud podobně krutý jako k ní.

VIDEO NAJDETE ZDE. STAČÍ KLIKNOUT>>

Autor: red
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.