Co jíst na silvestra? Zkuste těchto 5 zdravých jednohubek | Moje zdraví

Silvestrovské pohoštění: 5 tipů na zdravé, chutné a rychlé dobroty. Které to jsou?

Silvestrovské pohoštění: 5 tipů na zdravé, chutné a rychlé dobroty. Které to jsou?
Autor: Hellmann´s
27. prosince 2022 • 06:00

Vánoce bývají zatěžkávací zkouškou pro naše trávení a rájem pro tukové polštářky. Proto není tak úplně od věci si na silvestra trochu odlehčit. Zdravější variace pokrmů totiž nemusí být vůbec špatný nápad. Skvěle to vypadá, ba co víc, také to skvěle chutná! Co všechno si můžeme připravit na oslavu nového roku?

Slavnostní stůl chceme mít všichni krásný. A také chceme, aby to, co dobře vypadá, ještě lépe chutnalo. Kreativitě a nápadům se meze nekladou a věřte nebo ne, ale chuť i estetika se mohou doplňovat.

Video se připravuje ...
VIDEO: Jednohubky s guacamole a lososemVIDEO 

Sýrový dip se zeleninou

Zelenina má tu výhodu, že kromě spousty vitaminů je také krásně barevná, což už samo o sobě vypadá skvěle. Můžete na špalíčky nakrájet mrkev, všechny druhy papriky a okurku a k tomu připravit sýrový dip. Jak na něj?

Vezmete si jakýkoliv tvarohový sýr jako gervais nebo lučinu. Vidličkou jemně promícháte. Přidáte malé množství zakysané smetany a kousek nastrouhané nivy. Prolisujete česnek, případně dochutíte solí a pepřem. Vše zamícháte a můžete podávat.

Dipovat ale nemusíte pouze zeleninu, dobrou volbou jsou také grilovaná kuřecí či krůtí prsa. Ta mají tu výhodu, že nejsou příliš tučná, takže obavy, že to nějak zahýbe s vaší postavou, můžete klidně hodit za hlavu.

Šunkové rolky s olivou

Budeme potřebovat: 5 větších plátků kvalitní šunky, sýr žervé, olivy, namleté ořechy, snítky tymiánu, pepř, párátka.

Plátek šunky vždy rozložte a potřete právě nějakým žervé sýrem. Jemně posypte ořechy, vložte snítku tymiánu, dochuťte solí a pepřem. Na kraj rolky vložte olivu, aby na každé straně zůstala polovina, když rolku rozříznete. Pro lepší soudržnost sepněte každou rolku párátkem. Přece jen dbáme na to, aby to bylo hezké.

Okurkové jednohubky se sýrem a lososem

Až ochutnáte tyto jednohubky, na ty klasické už nejspíš nebudete mít chuť. Tyhle jsou super zdravé a skutečně i super dobré. Potřebovat budete okurku hadovku, lučinu nebo gervais a uzeného lososa.

Okurku oloupejte a nakrájejte na půl centimetru silná kolečka. Každé pak lehce potřete sýrem a na vrch dejte malý kousek lososa. Jako bonus se rozhlédněte kolem a vězte, že nikde nebude ani drobeček z pečiva!

Grilovaná cuketa s kozím sýrem

Menší cuketu omyjte a odřízněte konce, následně ji oloupejte a škrabku na brambory ještě neuklízejte. Stejným způsobem loupejte dál. Tyto pláty následně vysušte a do každého z nich zabalte malý kousek sýra. Tento závitek pak vložte na gril nebo pečicí papír do trouby. Pečená cuketa s lehce rozpuštěným sýrem je doslova delikatesa. Pro zvýraznění chuti můžete přidat trochu tymiánu.

Sýrové jednohubky s ořechy

Připravte si jakékoliv druhy tvrdého sýra. Ty pak nakrájejte na menší kostky a na každou z nich dejte vlašský ořech. Na vrch přidejte trochu medu, protože vše „ořechové“ k tomu jednoznačně vybízí.

Dobrou chuť!

Autor: Valentina Lebová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.