Připravte si do práce obědovou krabičku podle nutriční specialistky | Moje zdraví

Připravte si do práce obědovou krabičku podle nutriční specialistky

Připravte si do práce obědovou krabičku podle nutriční specialistky
. • Autor: fitweb.cz
30. září 2020 • 00:00
Prezentace klienta • 

Krabičkové stravování má dvě velké výhody, ať už si krabičky objednáte, nebo nachystáte doma. Ta první tkví v tom, že víte, co jíte. Sami byste si nekvalitní jídlo určitě neuvařili a pokud se spolehnete na renomovaného poskytovatele krabičkových diet, tak tam jídlo vzniká pod dohledem nutričního týmu a zkušených kuchařů. Zadruhé můžete lépe načasovat rozložení jídel, což je pro správnou životosprávu a redukci hmotnosti hodně důležité.

„Rozvrhnete-li si jídelníček do pěti pokrmů v průběhu celého dne, bude to ideál. Nebudete mít hlad a tedy sklony se přejídat, tělo nebude mít potřebu dělat si zásoby na horší časy a správnou skladbou živin můžete ovlivnit soustředěnost i únavu,“ upozorňuje nutriční specialistka Mgr. Kateřina Šimková ze Zdravého stravování.

Vyzkoušejte recept přímo od nutriční specialistky Mgr. Kateřiny Šimkové, která sestavuje jídelníčky pro krabičkové stravování. Další inspirativní recepty a výživové tipy najdete na https://blog.zdravestravovani.cz/

Špenátové lasagne s hovězím masem

Suroviny:

120 g mraženého listového špenátu
100 ml trvanlivého polotučného mléka
8 g hladké mouky
15 g parmazánu
sůl
pepř
muškátový oříšek
sladká mletá paprika
10 g másla
40 g sýra cottage
40 g vejce
70 g lasagní v suchém stavu
80 g libového hovězího mletého masa (syrový stav)
4 g česneku
15 g cibule

Postup:

Maso si nameleme, nebo zakoupíme již namleté. Ochutíme solí, pepřem, sladkou mletou paprikou a restujeme na pánvi. V druhém kastrůlku si na rozpáleném oleji orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, po chvíli přidáme česnek a pak i špenát. Ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Přidáme vejce a cottage. Bešamel připravíme smícháním másla, mouky a mléka. Bešamelem budeme těstoviny zalévat v zapékací misce. Do zapékací misky vrstvíme lasagne, pak špenátovou směs, poté maso a postup opakujeme 2x. Vrch těstovin posypeme strouhaným parmazánem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 45 min.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.