Klasifikace krycích přípravků: jaké existují a proč je potřebujeme? | Moje zdraví

Klasifikace krycích přípravků: jaké existují a proč je potřebujeme?

Klasifikace krycích přípravků: jaké existují a proč je potřebujeme?
Autor: makeup.cz
3. září 2020 • 00:00
Prezentace klienta • 

Krásná a zdravá pokožka s rovnoměrným tónem je perfektním základem pro jakékoliv líčení. Však skoro neexistují lidé, jejichž obličej by neměl sebemenší nedostatky. Proto potřebujete krycí přípravek pro ideální výsledek. V tomto článku si probereme prostředky s různými úrovní krytí.

Make-up

Pravděpodobně je to nejběžnější typ. Make-up https://makeup.cz/categorys/ 23449/ může být používán denně bez rizika poškození pokožky. A pokud výrobce přidá do složení výtažky z léčivých rostlin, pak přípravek zlepší celkový stav pokožky. Může obsahovat také zvlhčující a výživné složky, reflexní částice a silikonové oleje. Pokud jde o hustotu, tak záleží na množství pigmentu, které make-upy obsahují. To znamená, že čím více pigmentu (minerální plnivo, jako je oxid titaničitý), tím hustší bude konzistence. Naopak minimum pigmentu poskytne make-upu lehkost a průhlednost.

BB/CC krémy

BB/CC krémy se objevily na trhu relativně nedávno. Pismena BB a CC znamenají Blemish (Beauty) Balm a Color Correcting. Nejčastěji jsou jako hybrid zvlhčujícího a tónujícího přípravků, proto často dávají světlé krytí, které na obličeji vytváří rovnoměrný tón a osvěžují celý vzhled. BB krém hydratuje, vyživuje a regeneruje pokožku, maskuje zarudnutí a stopy po akné, chrání před UV zářením. CC krém zlepšuje barvu pleti a je lehčí než BB. Některé jsou velmi světlé, někdy bílé (při styku s kůží ztmavnou). Tyto krémy jsou vhodnější pro letní období a neskrývají vážné kožní problémy.

Autor: makeup.cz

Fluid

Poměrně tekutý krém, který je ideální pro letní sezónu a pro různé typy pleti. Obsahuje zvlhčující přísady, filtry SPF, ale má nízkou maskovací schopnost.

Krém-mousse

Má šlehanou lehoučkou texturu. Mousse je velmi lehký a vytváří efekt sametové pleti. Nedostává se do záhybů a vrásek, takže je ideální pro zralou pleť. Stejně jako fluid má nízkou maskovací schopnost.

Cushion

Jedná se o relativně nový produkt na evropském kosmetickém trhu, který se nejdříve objevil v Asii, kde je již několik let velmi populární. Cushion je multifunkční krycí přípravek v nové a neočekávané formě. Těm, kteří se již zamilovali do BB krémů, si určitě zalíbí i cushion, protože je velmi kvalitní, obsahuje pečující složky a komplex cenných rostlinných výtažků. Hlavním rysem cushionů je jejich vysoká krycí schopnost, která dokáže vyrovnat tón pleti. Cushiony také chrání před škodlivým slunečním zářením a obsahují filtry SPF, UV, UF.

Existují cushiony, které jsou určeny pro mastnou pleť a jsou schopné ji matovat po celý den, jsou docela odolné. Ostatní cushiony jsou určeny pro suchou pokožku a obsahují zvlhčující a výživné složky. Výhodou tohoto produktu je to, že ho můžete vrstvit.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.