Jak moc mohou myšlenky zlepšit náš život? Skutečně víc, než si myslíte! Proto je nutné na nich pracovat! | Moje zdraví

Jak moc mohou myšlenky zlepšit náš život? Skutečně víc, než si myslíte! Proto je nutné na nich pracovat!

Jak moc mohou myšlenky zlepšit náš život? Skutečně víc, než si myslíte! Proto je nutné na nich pracovat!
... • Autor: iStock.com
19. dubna 2023 • 06:00

V dnešní zrychlené době je někdy těžké udržet si pozitivní mysl. Nástrahy totiž číhají doslova na každém kroku. Ať jsou to sociální sítě, které jsou přeplněné ženami s nádhernou postavou a dokonalou pletí, nebo soused, který si právě koupil nové auto. Tento rok už třetí. 

A tak se chtě nechtě propadáme do stavů naprostého zoufalství, že nejsme dost dobří, dost hezcí, a vlastně sami sebe čím dál více zašlapáváme pod zem. Přitom naprosto zbytečně. Jak na to, abychom zas přemýšleli pozitivně a sklenici s vodou viděli napůl plnou, a ne naopak? 

Video se připravuje ...
Kolik hodin denně by měl člověk spát?VIDEO 

Pracujte na sobě

Jednoduše řečeno, dávejte si cíle. Cíle jsou pro náš život skutečně zásadní a pro naši psychiku více než důležité. Jakmile se totiž upnete na nějaký cíl, nikdo vám ho nikdy nevezme. Stačí začít pozvolna, třeba tím, že jednou týdně přečtete 5 stránek nové knihy, abyste se obohatili. 

Nebojte se sdílet

Pokud máte splín, nezůstávejte sami. Zavolejte kamarádce nebo navštivte babičku. Jakákoli rozmluva s někým, kdo je vám blízký, vám určitě pomůže. Ne nadarmo se říká, že terapie sdílením je ta nejlepší cesta. Navíc zjistíte, že na to nejste sami, že podobné problémy a splíny, které trápí vás, trápí také mnoho lidí kolem. 

Mějte se rádi

Když máte splín a uděláte něco, co normálně neděláte, třeba se přejíte nebo v mírném ovínění napíšete klukovi, který se vám dlouho líbí, netrapte se. Nejste první ani poslední. Chybami se člověk učí a nikdo nejsme dokonalý. Navíc jakékoli výčitky vás jen uvrhnou do víru dalších negativních myšlenek. Mějte se rádi tak či tak, protože každý den můžete začít znovu a lépe!

Nevěřte všemu, co vidíte

Pokud vám náladu a sílu myslet pozitivně zkazí fotka dokonalé dívky na Instagramu, zastavte se. Sociální sítě jsou světem klamu, kde každý ukáže jen to, co chce, a navíc se na tomto místě rozhodně nešetří filtry. Každý jsme krásný, a i ten nejhezčí člověk má jistě místečko své duše, kde je nejistý. Jen o něm nemluví. 

Dýchejte

Zní to jako klišé, ale dech vás dokáže dostat téměř z jakékoli negativní situace. Obecně platí, že kapacitu plic využíváme na méně než polovinu, jakmile se naučíme zvýšit kapacitu plic, tělo i mysl nám poděkují. Na dechu není nic složitého. Stačí se zastavit, zaměřit se na každý nádech a výdech a s každým dechem je prohloubit a prodloužit. Rychle poznáte, že se správným dechem bude správně nastavená také vaše mysl. 

 

Autor: Valentina Lebová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.