Zpackaná operace! Chtěla odstranit znaménko, odešla zohavená | Moje zdraví

Zpackaná operace! Chtěla odstranit znaménko, odešla zohavená

20. července 2018 • 08:00

Molly Martinson z Pittsburghu se chtěla zbavit svého mateřského znaménka, které měla již od narození pod pravým okem.

Třiadvacetiletá dívka se rozhodla podstoupit laserovou operaci. Zákrok se ale nepovedl a její život proměnil v noční můru.

Molly skončila se zohaveným obličejem. Popálená kůže se po roce trochu vzpamatovala, ale poškození a jizvy jí zůstaly i po roce od zákroku. Nešťastná dívka se rozhodla o své utrpení podělit s ostatními a založila si kanál na Youtube.

O odstranění znaménka Molly uvažovala již dříve, ale nikdy se k tomu neodhodlala. Nejdříve si chtěla zjistit, jaká rizika to obnáší a jaký typ znaménka vlastně má. Zjistila, že se jedná o takzvaný oheň nebo také znaménko portské víno. Kdyby se dále rozšiřovalo, mohlo by mladé dívce porušit zrak. Rozhodla se tedy pro laserový zákrok.

„Také mi vadilo, že se mě pořád dokola lidé ptali, co to mám pod okem,“ říká Molly.
První dva zákroky proběhly v pořádku, znaménko postupně mizelo. Třetí zákrok se však nepovedl. „Byl to můj nejhorší den v životě,“ dodává. Když jí lékař podal zrcadlo, udělalo se jí nevolno. Třásla se a byla v šoku. „Můj obličej byl poškozený a já nemohla nic dělat.“

„Čtyři týdny jsem strávila v bolestech. Měla jsem pocit, že mi někdo polil obličej vařící vodou. Pak jsem vůbec nevycházela z domu.“

Molly doporučuje, aby si každý pořádně prověřil, jaké klinice se se svými kožními problémy svěří. To prý neudělala a dodnes toho lituje.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.