Víte, jak je na tom naše zdraví? Je tu zdravotní test národa! | Moje zdraví

Víte, jak je na tom naše zdraví? Je tu zdravotní test národa!

Víte, jak je na tom naše zdraví? Je tu zdravotní test národa!
Autor: Česká televize
26. září 2017 • 14:00
Prezentace klienta • 

Unikátní experiment, který vám odhalí mnohdy překvapivá ne vždy pozitivní fakta o skutečném stavu české populace. Český národ je celoevropskou jedničkou v počtu případů rakoviny tlustého střeva. Ze všech evropských národů solíme nejvíce, naopak spotřeba zeleniny a zdraví prospěšných potravin roste u nás jen pomalu. A i když je zdravý životní styl a prevence nejrůznějších onemocnění jedním z nejčastějších mediálních námětů, do běžného života a rodinné praxe Čechů proniká jen velmi sporadicky. A celou touto problematikou se zabývá nový zábavně-vědomostní pořad, který vznikl za podpory Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR - ZDRAVOTNÍ TEST NÁRODA.

Pořad má dva díly, ten první poběží v České televizi na ČT1 30. září 2017 od 20.00 hodin. Diváci se mohou těšit na spoustu zajímavých informací, podaných tak, že je pobaví, přitom zábavně poučí a možná i inspirují pro zdravější (a veselejší) život. Každý ze dvou dílů pořadu je sestaven z pěti tematických částí, v nichž osobnosti a hosté ve studiu pod dohledem odborníka podstoupí jednoduché testy zaměřené na různá zdravotní rizika. Testy jsou záměrně připraveny tak, aby je bez problémů mohli absolvovat i diváci doma. Mohou tak zjistit ledasco nového o svém vlastním zdraví.

Autor: Česká televize

Témata jednotlivých částí pořadu byla zvolena na základě statistických údajů o nemocech, jež se Čechů dotýkají nejvíce. Jde tedy například o obezitu, kardiovaskulární nemoci, cukrovku, nádorová onemocnění a další. Zdravotní testy pak budou doplněny tematickými reportážemi, včetně nejrůznějších animací, statistik a především pak spoustou informací o možnostech prevence těchto chorob. „Nechceme strašit nemocemi. Naším cílem je naopak diváky pobavit a povzbudit při zásadních rozhodnutích, které mohou vést ke změně životního stylu a k lepší kondici,“ říká kreativní producent Petr Mühl.

Autor: Česká televize

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.