Vévodkyně Kate porodila třetí dítě. Je to kluk | Moje zdraví

Vévodkyně Kate je matkou třetího dítěte. Jak probíhal porod?

23. dubna 2018 • 14:08

Vévodkyně Kate dnes přivedla na svět třetí potomka. Je to kluk a váží úctihodných 3,80 kg. Narodil se v  v 11:01 hodin. U porodu byl přítomen i princ William, maminka Kate i miminko jsou v pořádku a jen několik hodin po porodu ho šťastní rodiče ukázali světu.

Stejně jako jeho sourozenci, princ George a princezna Charlotte, přišel chlapec na svět v londýnské soukromé porodnici St. Mary. Původně se spekulovalo, že Kate si přeje porodit doma. Porod byl hladký a bez komplikací. 

Jméno malého prince zatím není známo, ve hře jsou jména Philip, James, Albert, Arthur (Charlesovo a Williamovo prostřední jméno).

Termín porodu ani pohlaví dítěte nebylo dopředu známo. Princ William v březnu před novináři pronesl, že porod může přijít každým dnem. Že se blíží termín porodu nakonec prozradily bariéry před vchodem Lindo Wing, které se zde objevily v pondělí 9. dubna a měly zde být až do 30. dubna. 

Vévodkyně Kate si nyní dopřeje pár týdnů klidu s miminkem, už 19. května ji ale čeká další velká událost královské rodiny: svatba prince Harryho a jeho snoubenky Meghan Markle. 

Autor: redakce Moje zdraví
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.