Této Rusce je 89 let a stále operuje! Víme, kolik lidí jí na sále zemřelo! | Moje zdraví

Této Rusce je 89 let a stále operuje! Víme, kolik lidí jí na sále zemřelo!

Této Rusce je 89 let a stále operuje! Víme, kolik lidí jí na sále zemřelo!
Alla Levuškina operuje čtyřikrát týdně, i když je jí 89 let • Autor: Profimedia.cz
4. května 2018 • 10:00

Pokud by vás chytl slepák v ruské Rjazani, mohlo by se lehce stát, že se dostanete pod kudlu, kterou drží téměř devadesátiletý lékař! Respektive lékařka. Je jí Alla Iljinična Levuškina a ve svém úctyhodném věku operuje čtyřikrát týdně!

Ráno přijde v osm a hned se začne starat o pacienty. Čtyřikrát v týdnu jde na sál operovat. Alla Iljinična Levuškina oslaví letos v květnu devadesát let a operuje už úctyhodných 68 let. Za tu dobu jí prošlo pod skalpelem asi 10 000 lidí. A do důchodu se rozhodně podle svých slov nechystá. "Kdo by tu pak pracoval," odbývá dotazy na podobné téma a dodává: "Nudila bych se."

Je vitální a čiperná a její energii by jí mohl závidět leckdo o generaci, dvě nebo tři mladší. Pravda je, že když ji jako svého ošetřujícího lékaře spatří pacienti, leckterý je na pochybách. "Zprvu jsem se bála, když jsem se dozvěděla, že mne má operovat takhle stará lékařka," svěřila se pacientka jménem Irina pro Lite FM. "Pak se mne ale dotkla svými pevnými prsty a veškeré mé pochyby zmizely."

Do důchodu se nechystá • Autor: Profimedia.cz

Její intuice byla správná. Alle Levuškině totiž na operačním sále neumřel ani jediný pacient! "Být lékařem není profese, to je životní styl," říká Alla. "Pro co jiného by člověk měl žít, než pro práci?" Doma se stará o hendikepovaného synovce a osm koček. A pokud byste chtěli znát recept na dlouhověkost, od této paní se ho nedozvíte. Podle svých slov nedělá nic zvláštního  hodně se směje, pláče a jí všechno. 

Autor: red
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.