Tajemství dlouhotrvající vůně – jak zajistit výdrž a intenzitu parfému po celý den? | Moje zdraví

Tajemství dlouhotrvající vůně – jak zajistit výdrž a intenzitu parfému po celý den?

Tajemství dlouhotrvající vůně – jak zajistit výdrž a intenzitu parfému po celý den?
Autor: 123rf.com
18. září 2023 • 00:00
Prezentace klienta • 

Určitě znáte člověka, který má krásně vonící parfém bez ohledu na denní dobu. Šíří kolem sebe příjemnou, ale ne vtíravou vůni kdykoliv projde kolem. Parfém se tak stává součástí jeho image. Možná tento člověk používá pár jednoduchých, ale osvědčených způsobů, jak prodloužit životnost parfému. Víte, jak zajistit výdrž a intenzitu parfému po celý den?

Toaletní nebo parfémovaná voda?

Jaký je rozdíl mezi Eau de Toilette a Eau de Parfum nebo Cologne? U parfémů je jejich intenzita dána koncentrací éterických olejů. Eau de Cologne a Eau de Toilette mají nejkratší účinek a slabou intenzitu vůně, protože mají nejnižší koncentraci esenciálních olejů. Toaletní voda je tedy jedním ze slabších řešení. Nejčastěji budete druh parfému volit podle potřeb a vhodného každodenního použití. Vůně Eau de Parfum od stejného výrobce se může lišit od Eau de Toilette, která prochází procesem přeformulování - osvěžení vůně.

Dbejte na správnou aplikaci parfému

Parfém se obvykle stříká na krk, ale můžete ho zkusit nanést i na jiné oblasti těla. Vyplatí se experimentovat. Parfémy se skvěle rozvinou například na mírně vlhké pokožce za koleny. Jejich vůně se pak stupňuje vlivem tělesné teploty. Perfektně fungují v místech, kde krev pulzuje nejsilněji, například na spáncích nebo vnitřní straně zápěstí. Vyzkoušejte také vůni na vlasech, kde dosáhnete jemného efektu a vlasy si aroma udrží déle než pokožka. Nedoporučuje se však používat parfém za uši. Zde vylučovaný maz může nepříznivě ovlivnit vonné kompozice. Dámské parfémy si vyberte zde https://www.hebe.com/cz/parfemy-pro-zeny/.

Parfém je vhodné nanést rovněž ihned po koupeli. Póry pokožky se pak otevřou a lépe absorbují vonné oleje.

Používejte tělové mléko

Vůně vydrží nejdéle na navlhčené pokožce a nejrychleji se odpaří, když je suchá. Dámský parfém bude pomalu uvolňovat své tóny, pokud jej aplikujete na tělo potřené olejem nebo hydratačním mlékem. Dobrým trikem, jak zintenzivnit vůni, je potřít malou část krku vazelínou a postříkat toto místo pár kapkami vašeho oblíbeného parfému.

Používejte doplňkové produkty stejné vůně

Mnoho značek nabízí řady doplňkových produktů. Patří sem parfémovaná mýdla, balzámy a vonné mlhy. Proto, pokud máte rádi například parfémy Calvin Klein, slaďte je se sprchovým gelem ze stejné řady, který vůni navíc zachová. Nebojte se sáhnout ani po deodorantech stejné značky.

Aplikujte pár kapek vůně na oblečení

Šála, kabát nebo svetr nastříkaný parfémem může vonět několik měsíců. Proč vůně na pokožce nevydrží tak dlouho? Látky jej zadržují jinak než kůže – tělesný pach se odpařuje vlivem jeho teploty a přirozené vlhkosti. Pár kapek na oblečení neuškodí, ale pozor! Parfémová voda a toaletní voda mohou na některých oděvech zanechat skvrny a zabarvení. Vyzkoušejte proto aplikaci na malém kousíčku látky.

Autor: 123rf.com

Vsaďte na přirozenou sílu vonných tónů

Existují vůně, které svou povahou zůstávají na pokožce kratší dobu. Nejčastěji se jedná o rodiny vůní: vodní, svěží, citrusové. Nejdéle jsou cítit tóny chyprové rodiny: dřevité, kořenité, kouřové, pižmové a kadidlové. To stojí za zvážení, pokud hledáte opravdu dlouhotrvající parfém.

Pokud chcete vonět svěže a jemně, je nejlepší nastříkat parfém z krátké vzdálenosti na větší plochu těla. Je to také dobré řešení na léto a když používáte výjimečně silné parfémy, jejichž aplikace by mohla působit příliš intenzivně.

Nezapomeňte na správné skladování parfému

To je jedna z nejčastějších chyb. Úložný prostor pro parfémy nemá být v koupelně. Je to nejméně příznivé místo pro vaše oblíbené vůně. Na vině je samozřejmě vlhkost, ale také časté střídání teplot. Vyplatí se tedy parfém umístit například na toaletní stolek nebo pro něj jednoduše najít místo v místnosti, kde jsou relativně stálé podmínky. Koupelna častým kontaktem s vodou, horkými koupelemi a tvorbou páry může způsobit, že parfémy změní své vlastnosti, a tím se stanou méně odolnými.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.