Jak se zbavit brýlí? Pomůže jednoduchá operace | Moje zdraví

Návštěva u odborníka vás zbaví dioptrií – zapomeňte na brýle!

4. února 2019 • 00:00
Prezentace klienta • 

Možná patříte mezi ty, kteří se bez brýlí v běžném životě neobejdou. A třeba jste i z těch, které jejich nošení přímo obtěžuje. Nejenže brýle neustále hledáte, nejspíše vám také překáží při sportu a běžných aktivitách. Možná se ale trápíte zbytečně. Dnešní medicína dokáže hotové zázraky! Jak se brýlí nadobro zbavit?

Brýle na čtení nejsou potřeba

Je pro vás čtení drobného písma stále obtížnější a na mobil sotva vidíte? Musíte si text oddalovat od očí, abyste ho rozluštili? Dělá vám potíže vidění při slabém světle? Pociťujete náhle zhoršení zraku? Pokud ano a je vám kolem 45 let, pravděpodobně trpíte takzvanou presbyopií, známou též pod označením vetchozrakost. Tato změna vidění je přirozená a přichází společně s narůstajícím věkem. Často bývá spojována s nepříjemným pocitem suchých a namáhaných očí. V této situaci mnoho lidí sáhne po multifokálních brýlích či klasických brýlích na čtení. Ovšem každodenní nošení brýlí není pro každého. Naštěstí existuje i pohodlnější a hlavně trvalé řešení.

Proč se to děje?

Jak jsme již zmiňovali, za vznikem vetchozrakosti stojí stárnutí organismu. Kolem čtyřicátého roku věku začínají oční čočky ztrácet svoji pružnost, tím se stávají méně ohebnými a hůře se tak přizpůsobují lidskému oku. Mezi první příznaky presbyopie patří prodlužování čtecí vzdálenosti, závratě, pokles ostrého vidění, únava při čtení nebo při jiných aktivitách, kde je nutné se soustředit na určité předměty v krátké vzdálenosti. Doba nástupu vetchozrakosti závisí hlavně na tom, v jaké formě je zrak před jejím vznikem.

Jednoduchá operace vás zbaví problémů

Vetchozrakost je možné řešit pomocí jednoduchého operačního zákroku. Jedná se o takzvanou nitrooční operaci, kdy je vyměněna původní lidská čočka za umělou trifokální čočku. Tomuto zákroku se říká PRELEX, je zcela bezpečný a nejspíše vás překvapí, že není nijak náročný. Celá operace trvá jen několik minut a je naprosto bezbolestná. Při tomto zákroku se můžete zbavit jakéhokoli počtu dioptrií. Užívejte si sport, čtení a další aktivity bez nutnosti nosit brýle.

Díky femtosekundovému laseru LenSx jsou oční operace rychlejší a šetrnější. • Autor: Neovize Group

Při operaci PRELEX může asistovat femtosekundový laser LenSx, díky němuž se nepoužívá žádný skalpel a laser je nastaven na každého pacienta zvlášť. Zákrok pomocí femtosekundového laseru je velice přesný a celý zásah je šetrný. Precizní laserová technika zaručuje vynikající pooperační výsledky.

Operace krok za krokem

Přemýšlíte o tom, že operaci podstoupíte, ale přesně nevíte, co od ní čekat? S rozhodováním vám může pomoci e-book, ve kterém je podrobně popsáno, jak probíhá předoperační vyšetření, samotná operace a pooperační průběh. Stahovat jej můžete zdarma přes web www.lecbapresbyopie.cz

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.