Líbí se vám chlupatá hruď? A co když ji má žena? | Moje zdraví

Líbí se vám chlupatá hruď? A co když ji má žena?

22. března 2018 • 10:25

Dívka z Virginie sbírala mnoho let odvahu ke zveřejnění své fotografie.

Miranda Nodine trpí od puberty hirtuismem. Vysoká hladina mužských hormonů jí způsobují nadměrný růst ochlupení.

Když jí bylo 16 let, trpěla ukrutnými bolestmi břicha a byla převezena do nemocnice. Tam jí lékaři diagnostikovali syndrom polycystických ovárií. Má nepravidelnou či žádnou menstruaci, trpí bolestmi v pánvi, přibývá na váze a po těle jí roste nadměrné ochlupení.

Miranda se s touto nemocí těžko vyrovnávala. Snažila se své tělo zakrývat. Mnoho času trávila doma. Už jen oholit si celé tělo zabíralo Mirandě pět hodin denně!

Kromě domácího holení vyzkoušela i laserové odstraňování chloupků. „Jenže to byl jen další čas k pěti hodinám, které jsem denně holením trávila,“ dodává.

„Čím jsem byla starší, tím to bylo náročnější. Před odchodem z domova jsem vždy pečlivě kontrolovala, aby nebyl vidět ani kus mé ochlupené kůže,“ říká Miranda.

Postupně zjišťovala, že život je příliš krátký na to, aby jeho část trávila takovou činností. A řekla si dost. „Nemůžu za svou nemoc a už se nebudu skrývat.“

Dnes se tato osmadvacetiletá studentka o dělí své zážitky na sociálních sítích. „Buď svá, život je krátký, ale tvé ochlupení nemusí být,“ zní její motto.

Nejprve založila na radu své budoucí tchyně skupinu podobně trpících dívek na Facebooku. Na Instagramu pak zveřejnila celý svůj příběh a začala zveřejňovat i své fotografie.

Tato nemoc trápí jednu z pěti žen žijících v Británii, ale jen u poloviny z nich se objeví takové příznaky jako u Mirandy.



 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.