Energetické nápoje ho připravily o půlku mozku a kus lebky | Moje zdraví

Energetické nápoje ho připravily o půlku mozku a kus lebky

19. října 2017 • 06:00

Také se neobejdete bez každodenní dávky energeťáku na vzpružení? Po přečtení tohoto příběhu si jeho konzumaci příště už možná rozmyslíte.

V dnešní hektické době si člověk nemůže dovolit být unavený. Stále častěji tak saháme po hrnku kávy nebo energetickém nápoji, který také obsahuje kofein. Někteří lidé si už na konzumaci energeťáků vypěstovali doslova závislost. Na trhu je stále víc značek, seženete ho v každém obchodě.

Jen málokdo ale tuší, jak nebezpečné může jeho pití být. Provedené lékařské výzkumy totiž jasně prokázaly, že má přílišná konzumace tohoto "životabudiče" výrazný vliv na zdravotní stav. V kombinaci s vysokým krevním tlakem nebo stresem, může způsobit poškození srdce, cév, a také zvyšuje riziko tvorby krevních sraženin.

Své o tom ví i mladý muž z Kalifornie, kterého právě v důsledku pravidelné konzumace tohoto nápoje přišel o čast mozku i lebky. Znovu se tak, za pomocí své milované ženy, musí učit chodit a mluvit. Sílu mu dodává i jeho malý syn, který se narodil, když on ležel v komatu v nemocnici.

Briana svého muže stále miluje a na cestě za uzdravením je mu obrovskou oporou. • Autor: Facebook/Endres Photography

Byl to den jako každý jiný. Mladý manželský pár, Austin a Brianna, žili svůj každodenní život a už se moc těšili na příchod svého prvníka potomka. Jediný okamžik jim ale změnil život od základů. Cestou domů z práce totiž Austin v noci havaroval.

Na vině však nebyla nepozornost, ale zdravotní indispozice. Lékaři odhalily příčinu, kterou bylo náhlé krvácení do mozku. K tomu došlo právě v důsledku pravidelné nadměrné konzumace energetických nápojů.

Po první už tak těžké operaci se hned druhý den dostavily další komplikace, jako je mrtvice a otok mozku. Nezbývalo než doufat, že Austin přežije. Modlili se jeho rodiče, i tehdy těhotná manželka, která přísahala, že otce jejich dítěte nikdy neopustí.

A to i splnila. O muže, kterého má konečně doma, se denně stará. Je to ale jakoby měla ne jedno dítě, ale rovnou dvě. Musí ho totiž znovu učit většinu věcí. Během všech těch operací totiž Austin bohužel přišel o část mozku a také kus lebeční kosti. Musí se tak znovu učit chodit, mluvit, koordinovat pohyby.

Na příběh mladé rodiny upozornila na svém facebookovém profilu Endres Photography kalifornská fotografka, která zveřejnila i dojemné fotografie. Po několika dnech ale post z nějakého důvodu smazala. Přesto snímky už stačily obletět celý svět.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.