Jak funguje eRecept? Budete překvapeni, jak je to snadné | Moje zdraví

Jak funguje eRecept? Budete překvapeni, jak je to snadné

Jak funguje eRecept? Budete překvapeni, jak je to snadné
Autor: Shutterstock
5. října 2020 • 00:00
Prezentace klienta • 

Lékař vám předal elektronický recept formou SMS zprávy, kterou jste obdrželi na váš mobilní telefon. Jak nyní postupovat? Nemáte internetová data? Nebo naopak máte nejnovější typ telefonu a hledáte způsob, jak si léky vyzvednout co nejdříve? Přečtěte si stručný návod, jak na eRecept v mobilu.

Erecept, tedy elektronický recept, od lékaře můžete získat nejen do mobilu, ale také si jej nechat zaslat do e-mailu nebo na papírové průvodce. Ať už máte starý typ telefonu nebo nejnovější smartphone, připravte si SMS zprávu s eReceptem. Hned na jejím začátku najdete 12místný kód (tzv. identifikátor vašeho eReceptu), který se skládá z písmen a čísel. 12místný kód nikdy neobsahuje nuly, vždy se jedná o písmeno O, ani římské číslice - nespleťte si tiskací písmeno I s číslovkou jedna.

Nemáte internetové připojení?

Při návštěvě Alphega lékárny 12místný kód z SMS zprávy nadiktujete lékárníkovi. Tato možnost je nejlepším řešením pro vás i pro lékárníka, protože se vyvarujete předání vašeho telefonu do lékárníkových rukou, takovéto bezkontaktní řešení je z pohledu hygieny nejvhodnější.

Máte chytrý telefon a data?

Každý eRecept v mobilu obsahuje odkaz, po jehož rozkliknutí se zobrazí QR kód, který ukážete lékárníkovi.

Nejdříve rezervovat, pak do lékárny

Pokud preferujete on-line rezervaci vašich léků na předpis, abyste do lékárny šli s jistotou, že léky máte připravené, z eReceptu ve vašem mobilu jednoduše opíšete 12místný kód nebo můžete naskenovat QR kód na stránkách Alphega lékáren. Poté vyplníte vaše kontaktní údaje a ve vámi preferované Alphega lékárně vaši rezervaci zpracují a připraví k vyzvednutí. Platit budete až v lékárně hotově či kartou.

On-line rezervace je rychlá, jednoduchá a šetří váš čas. Přečtěte si návod krok po kroku.

Jak funguje on-line rezervace?

1. Na webových stránkách zadejte 12místný kód (tzv. identifikátor) vašeho eReceptu – kód opište nebo elektronický recept pomocí kamery či QR kódu načtěte.

2. Vyberte si nejbližší Alphega lékárnu, kde vám léky připraví.

3. Vyplňte vaše kontaktní údaje.

4. Odešlete rezervaci.

Nechte si ve vybraných Alphega lékárnách změřit cévní věk. • Autor: Alliance Healthcare

Chtějte od své lékárny více

V Alphega lékárnách najdete širokou nabídku služeb, které vám pomohou v péči o zdraví. Například si můžete nechat změřit cévní věk a zjistit, jak staré jsou vaše cévy. Při samotném měření se zjišťuje pružnost cév. Jak stárneme, stárne naše tělo i naše cévy. Pokud náš cévní věk odpovídá našemu biologickému věku, cévy máme v pořádku. Jsou-li ale naměřené hodnoty vyšší, stáří našich cév je vyšší, než by mělo a lékárník vám v takovém případě doporučí, jak postupovat.

Alphega lékárny jsou pro vás v České republice již od roku 2008. Díky profesionálnímu a vřelému přístupu skutečných odborníků farmaceutického oboru se 300 Alphega lékáren stalo centry péče o zdraví celé rodiny. Alphega lékárníci poskytují nadstandardní služby, ke každému zákazníkovi přistupují individuálně.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.