Holčičce nerostou chodidla. Přesto chce být baletkou | Moje zdraví

Holčičce nerostou chodidla. Přesto chce být baletkou

30. listopadu 2018 • 06:00

Vážná porucha nebrání dívce jít za svým snem.

Čtyřletá Scarlett Wright trpí od svého narození zvláštní poruchou, kvůli které jí nerostou chodidla a chybí jí prsty u nohou a částečně na levé ruce. AdamsOliverův syndrom byl diagnostikován u 130 lidí na světě.

Scarlett, podobně jako ostatní holčičky v jejím věku, miluje tanec a ráda by si tento koníček užívala.  K naplnění jejího snu by jí pomohly speciální baletní botičky. Jedny na trénink, druhé na vystoupení. Každé stojí 100 liber. Scarlett potřebuje boty na míru svému postižení. Pojišťovna jí hradí speciální obuv do školy. Maminka dívky, pětadvacetiletá Kershwin Barlow, se snaží sehnat částku pomocí sbírky. 

Pohyb bolí, ale naplňuje

„Do baletu se Scarlett zamilovala po návštěvě muzea voskových figurín, kdy jí zcela učarovala balerína Darcey Bussell,“ popisuje maminka. O té doby má malá Scarlett jasno. Chce být baletkou navzdory své nemoci.

Rodiče se snažili vyjít dívčině nadšení vstříc, a proto ji přihlásili do taneční školy. Ve dvou však byla kvůli své poruše odmítnuta. Nakonec ale rodiče našli učitelku tance, která se Scarlett věnuje.

Chodit či tancovat nevydrží Scarlett příliš dlouho, protože ji každý pohyb bolí. To jí však neubírá nadšení.
„Pro mě jako pro mámu je těžké Scarlett sledovat. Nikdo nechce mít nemocné dítě, je to hodně smutné. Když ale vidím, jak je Scarlett šikovná a šťastná, lépe se s tím vyrovnávám,“ dodává paní Barlow.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.