Závislost na coca-cole ji udělala ze života peklo. Proč? | Moje zdraví

Závislost na coca-cole ji udělala ze života peklo. Proč?

29. listopadu 2017 • 06:00

Pět plechovek coca coly denně, jeden a půl kilogramu cukru týdně, 1680 plechovek ročně. To byla pro Sarah Croxallovou z Dorset součást života.

Coca-colou začínala den a s plechovkou v ruce jej také končila.

Nikdy nepřemýšlela o životě bez tohoto nápoje. Jeho chuť s ní byla až příliš spjata. Stala se na coca- cole závislá. Odbourat takovou zátěž není úplně jednoduché. I když Sarah vážila přes 140 kilogramů a nosila velikost oblečení 26, neměla dostatečný implus ke změně.

Jednoho dne však Sarah, matka dvou dětí, zažila velmi hořkou situaci. Ta ji donutila zásadně změnit životní styl. Vyrazila do zábavního parku Thorpe Park na atrakce. Když se po hodině stání ve frontě na horskou dráhu konečně přiblížila k uvolněnému vozíku, byla obsluhou požádána, aby atrakci opustila. Důvod? Byla příliš obézní aby se vešla na sedadlo a mohla se bezpečně před jízdou připoutat

Dnes je Sarah 33 let a od nepříjemného zážitku v zábavním parku již shodila polovinu své váhy. Dnes je mladá žena se svými 67 kilogramy k nepoznání.

V první řadě musela skončit se svým oblíbeným nápojem. „Coca colu jsem pila celé své dospívání, nikdy by mě nenapadlo se ji vzdát,“ říká Sarah.

„Změna mého životního stylu byla zpočátku velmi tvrdá, ale dnes bych už neměnila. Coca-cola už mi ani nechutná. Je strašná,“ dodává mladá žena.

Sarah denně jedla i hot-dogy, sendviče a konzervované masové kuličky. A snídala toasty.

"Dříve mi nedošlo, jak velký problém se svým jídelníčkem mám. Ale teď si říkám, jak jen jsem to mohla dopustit?“ nechápe.



 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.