Jak na letní párty s ketodietou | Moje zdraví

Jak na letní párty s ketodietou

Jak na letní párty s ketodietou
Keto dieta - proteinová bageta - KetoDiet.cz • Autor: KetoDiet CZ s.r.o.
9. srpna 2021 • 00:00
Prezentace klienta • 

Poctivě dodržujete všechna pravidla ketodiety, ale bojíte se letních nástrah?   Léto je tady a s ním začíná období plné grilování, letních drinků a zábavy. Napadá vás, zda dokážete odolat nástrahám sacharidů? Odpověď zní ano a poradíme vám, jak na to.

Letní grilování

Jak naplánovat úspěšné grilování? Klíčem je sestavit pestrobarevné menu, které bude přátelské k vaší ketodietě, a současně bude zajímavé pro vaše hosty. Na výběr je nespočet variant. Vybrat si můžete z klasických verzí masa a drůbeže na grilování, nebo můžete zkusit vytvořit masové špízy s kombinací červené papriky a cibule. Výbornou alternativou jsou i ryby s vysokým obsahem tuků, jako je například losos.

Jako přílohu můžete připravit salát ze zeleniny s nízkým obsahem cukru. Zkuste přidat do vašeho dresinku MCT olej, který podporuje ketózu a urychluje funkci metabolismu.

Další možností keto příloh je nízkokalorická zelenina. Na výběr máte mnoho možností jako jsou artyčoky, houby, lilek, cuketa, chřest, červená paprika a cibule. Pokud se neobejdete bez pečiva, vyzkoušejte keto chleba.

Připravte letní bufet

Rádi byste připravili letní bufet pro své hosty? Inspirovat se můžete jedním z mnoha keto receptů na internetu. Držte se nízkokalorických surovin z čerstvých ingrediencí, které můžete doplnit keto svačinami. Vyzkoušejte například proteinové chipsy s různou příchutí nebo proteinové grissiny.

Vydejte se na piknik

Využijte hezkého počasí, které láká k výletům, a připravte si piknik v přírodě. Sbalit si můžete všechna svá oblíbená keto jídla, která skvěle chutnají a neohrozí vaši dietu. Připravit můžete například celozrnné keto bagety s oblíbeným tučným sýrem a zeleninou. Pokud jste vynechali snídani, dopřejte si  proteinovou kaši nebo si vezměte s sebou předem připravené proteinové nápoje. Jako sladkou tečku si můžete přibalit proteinové tyčinky s čokoládou.

Keto dieta - proteinové smoothie mango - KetoDiet.cz • Autor: KetoDiet CZ s.r.o.

A co dezerty?

Připravte si rychlý keto dezert. Tyto pochutiny jsou připravené během chvilky a dodají vašemu tělu důležité bílkoviny, vitamíny a minerály. Vyzkoušejte vanilkovou panna cottu, čokoládový proteinový pudink nebo mugcake různých příchutí. Také je můžete použít jako základ pro přípravu nízkokalorických dezertů. Inspirujte se jedním z mnoha chutných keto receptů.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.