Zázračné stromy: Kaštan dodá klid, líska chrání před negativní energií | Moje zdraví

Zázračné stromy: Kaštan dodá klid, líska chrání před negativní energií

Zázračné stromy: Kaštan dodá klid, líska chrání před negativní energií
Autor: shutterstock.com
27. dubna 2017 • 12:00

Už od nepaměti se ví, že bylinky i stromy v sobě skrývají magickou moc. Bylinkami léčíme hlavně tělo, stromy jsou zase zdrojem léčivé energie. Se kterými bychom se měli objímat nejčastěji?

Stačí přiložit ruce na kůru stromů a okamžitě nám bude líp. A jak na to? Léčitelka Věra Ovečková říká: „Postavte se čelem ke stromu tak, abyste nebyli nikým rušeni. Levou dlaň položte na kmen nahoru a opřete se o strom, pravou dlaň opřete o kmen dole, zavřete oči a vnímejte jen energii proudící vašimi dlaněmi. Vydržte asi 3 minuty, pak se otočte zády ke stromu, obě ruce nechte dole a opět je otočte dlaněmi ke stromu, znova zavřete oči a vnímejte proud energie. Pokud cítíte neklid, nadechněte se a s výdechem pošlete přebytek energie do země.“

Jaké stromy mají nejsilnější léčebnou energii?

Borovice

Posiluje duševní rovnováhu, přináší štěstí a nazývá se „matkou moudrosti“. Blahodárně působí při kašli, rýmě a dýchacích potížích.

Bříza

Zažehnává chmury, povzbuzuje dobrou náladu, dodává optimismus – proto se hodí pro melancholiky. Je stromem světla a štěstí.

Černý bez

Má velmi silné vyzařování, je spojen s Matkou Zemí, často roste v blízkosti domů, protože má moc chránit je před negativními energiemi. Působí blahodárně na mnoho orgánů, například játra, slezinu, působí mírně močopudně a má omlazující účinky.

Dub

Je symbolem síly, dlouhověkosti, ochrany. Pomáhá nám, abychom byli sami sebou, abychom se dokázali postavit na vlastní nohy a přestali se bát. Je stromem zdraví a síly, podporuje přímo myšlení.

Jasan

Podporuje sílu vůle, působí proti depresím a chmurám, dává sílu překonat starosti, aktivuje sílu podvědomí.

Javor

Tiší emoce, zklidňuje, léčí nespavost, je stromem hledání víry a duchovní pravdy.

Jabloň

Symbol moudrosti, lásky, poznání dobra a zla, dokonalosti. Stimuluje harmonii a vnitřní očištění, posiluje nervovou soustavu i srdce.

Kaštan

Dodává klid, pohodu a vyrovnanost, povzbuzuje schopnost ovlivňovat další lidi, příznivě působí na vlasy.

Lípa

Stimuluje srdeční činnost, posiluje horní cesty dýchací, žaludek a střeva. Podporuje pohyblivost a pružnost těla, má omlazující účinky. Je stromem lásky, symbolizuje něžnost a jemnost, zvyšuje citlivost na vyšší duchovní úrovně.

Líska

Chrání před negativními energiemi, je stromem mystiků a mágů, znalci s ní umí nalézat poklady i prameny vody.

Smrk

Pomáhá při bolestech zad, páteře, posiluje nervovou soustavu, dodává pocit síly a stability.

Škumpa

Její energie se hodí pro lidi psychicky oslabené, týrané, ponižované – předává jim vůli, sílu a chuť žít.

Vrba

Působí příznivě na zažívací ústrojí, zejména tlusté střevo. Vrba je bezbřehá láska, tolerantní, osvobozující, moudrá i inspirující, pomáhá odpouštět, ochraňuje před zlými vlivy a dává naději a víru.

Třešeň

Má nejsilnější energii v době květu, působí příznivě na pohlavní orgány a proti únavě, má omlazující účinky na obličej.

Autor: aši
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.