Test osobnosti podle květin: Slunečnice jsou šťastné, lilie vyžadují respekt | Moje zdraví

Test osobnosti podle květin: Slunečnice jsou šťastné, lilie vyžadují respekt

Test osobnosti podle květin: Slunečnice jsou šťastné, lilie vyžadují respekt
Vyberte si svojí květinu. • Autor: archiv
19. dubna 2017 • 12:00

Květiny milují skoro všichni, ale každý má nějakého svého oblíbence. Co to vypovídá o vaší povaze?

Vlčí mák

s • Autor: archiv

Pokud se vám líbí takováhle veselá, kompaktní květina, vypovídá to o vaší osobnosti mnohé. Jste aktivní, nadšení, milujete zábavu, jste také velmi kreativní, rádi se učíte novým věcem, máte talent a jste pyšní, že ho můžete ukázat spolu se svou jedinečnosti.

Mák je tak trochu „zakázaná“ rostlina, proto o vás lidé často soudí, že jste fascinující a výstřední osobnost. Ve skutečnosti má však v sobě mák i pomíjivost a nostalgii, a proto je i symbolem padlých vojáků. Nezneužívejte svou přitažlivost k špatným věcem, protože tak, jak se může z máku stát smrtící opium, může i vaše přitažlivost sloužit ke zkáze.

Kosatec

s • Autor: archiv

 

Kosatec je symbolem optimismu. Lidé, kterým se líbí, jsou výstřední, mají uměcké sklony a divokou fantasii. Je však také symbolem víry a vnitřní síly. Je ve vás jistý boj mezi povinností a výstředností, někdy je pro vás těžké dodržet sliby. Snažte se zavést do svého života řád a jistou pravidelnost. Začněte od malých věcí, které vám dodají energii - snídaně, procházka, to vám pomůže udržet vnitřní klid.

Tulipán

s • Autor: archiv

Většina lidí spojuje tulipány s Holandskem, ale domovem jsou i v severní Africe, Řecku, Turecku, na Ukrajině a v Číně, jsou to zkrátka kosmopoliti. Proto i ti, kdo je mají rádi, mají vždycky inovativní nápady a jsou schopni se přizpůsobit, ale stále preferují svou rodinu a přátele. Jsou také velmi laskaví a přemýšliví, ale mají touhu po příjemných věcech. Snažte se to nepřehnat a neupadnout do pýchy a požitkářství.

Růže

s • Autor: archiv

Většina lidí spojuje růži s láskou, a proto se líbí romantikům. Je to však i velmi tradiční květina, která se vyskytuje v erbech, a ti, kdo jí dávají přednost, mohou být v některých ohledech konvenční a staromódní. U žen obliba růže svědčí o sklonu k tradičnímu pojímání ženství. Růže ovšem mají také trny, používejte jich s rozumem a nesnažte se zbytečně o dokonalost u sebe, ani u okolí. Uvolněte se a prostě užívejte života.

Lilie

s • Autor: archiv

Staří Řekové si lilií velmi vážili, věřili, že jsou zasvěcené Héře. Pokud se vám líbí lilie, toužíte po respektu, důstojnosti, a vážíte si vlastností dobré matky, jako jsou laskavost, soucit, péče. Máte však také smysl po styl. Vyžadujete seriozní vztahy a potrpíte si na status, i když v jádře jste hraví a máte smysl po humor.

Orchidej

s • Autor: archiv

Milovníci orchidejí jsou elegantní, rafinovaní a originální, vždyť orchideí je 26 046 druhů, nabízejí tedy širokou variabilitu. Orchidej je elegantní, ale trochu samotářská, má malý okruh blízkých přátel. Vyhledává luxus a jedinečnost, není však povrchní, je velmi inteligentní a nikdy se nestydí prosazovat vlastní názor.

Fialka

s • Autor: archiv

Fialová symbolizuje pokoru a čistotu a fialka je velmi skromná květina, což ovšem neznamená, že s vámi není žádná legrace. Traduje se, že filalová je také barvou štěstí a předznamenává šťastný život. Je však možné, že jste dost uzavření a nikdo, kromě nejbližších přátel, vás skutečně nezná, protože své soukromí tajíte. Otevřenost a exhibicionismus je vám cizí, potřebujete klid a soukromí, abyste vedli spokojený život.

Kopretina

s • Autor: archiv

Kopretina je symbolem veselí a mládí, zábavy a bezstarostnosti. Tyto křehké květiny byly symbolem hippies, a jejich milovníci mají mnoho přátel, jsou často sociálně citliví a mají blízko k přírodě. Kopretina miluje den, na noční život si zrovna nepotrpí, ve dne si však užije řadu dobrodružství. Přesto však zůstává nevinná a čistá.

Narcis

s • Autor: archiv

 

Východní kultury narcis považují za symbol bohatství a štěstí, ale pokud máte rádi tuto květinu, víte, že nejdřív musíte vyvinout úsilí, a až potom přijde bohatství. Jste cílevědomí, starostliví, milující, máte ambice a jste schopnými organizátory. Máte ovšem také potenciál inspirovat ostatní. Toužíte po pochvale a jste trochu sebestřední, což je vlastnost, na kterou byste si měli dát pozor.

Slunečnice

s • Autor: archiv

Slunečnice je nebojácná květina, která má ve svém názvu slunce. Pokud jste si ji zvolili, jste stejně jako ona šťastní, ochotní a užiteční. Vaše přítomnost rozsvítí celý prostor. Rádi pomáháte ostatním, cítí se s vámi dobře a uvolněně. Jste velmi vitální, ale taky hodně přímí a okliky jsou vám cizí, což může některé lidi dráždit. Vaše energie vám však pomáhá překážky překonat.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.