Za co bojují tyto ženy? Tipněte si. | Moje zdraví

Za co bojují tyto ženy? Tipněte si.

26. října 2017 • 06:00

Tyto dámy hájí práva jedné skupiny obyvatel. Dalo by se čekat, že práva žen. Není tomu tak.

Ženy se staví za práva mužů. Na jejich podporu dokonce připravují kalendář se svými sexy fotografiemi. Proč?

Hlava celé skupiny Vanessa Lussier ze Severní Karoliny chce, abyy se více hovořilo o společenských nerovnostech, ke kterým došlo po vzestupu feminismu. Skupina „Lovely Ladies For Men´s Issues“ tedy Krásné dámy pro mužské záležitosti má skutečně vysoké ambice.

Dvaadvacetiletá Vanessa tvrdí, že "feminismus je dobrý nápad, který člověk špatně využil“ a doufá, že svým konáním potlačí stereotypní vnímání mužů, které považuje za přímo „toxické“.

„Dnes mají ženy v podstatě všechna práva. A jací jsou muži? Vidíte, jak jsou častěji souzeni za trestné činy? Tak proč o tom nemůžeme mluvit?“ ptá se bojovnice za záležitosti mužů Vanessa.

Vanessa se svými dvěma spolubojovnicemi Reading Wren a Becky Quinton vydaly sexy kalendář pro rok 2018 kde je každý měsíc položena jedna otázka. Týkají se tématu jako je mužská obřízka, což Krásné dámy považují za mrzačení pohlavních orgánů stejně jako ženská obřízka. Dále upozorňují na otcovská práva.

„Sexy kalendář je hravější způsob, jak lidi upozornit na některé problémy,“ říká devětadvacetiletá Reading.

"Pro mě osobně je nejdůležitější otázka otcovských práv a to, co se děje při rozvodových soudech,“ dodává.

„Jsem vdaná, mám děti a chci, aby vyrůstaly na světě, kde nebudou ani po rozchodu rodičů deformovány tím, že práva matek jsou na prvním místě,“ vysvětluje.

Kampaň, kterou dámy spustily, našla mnoho podporovatelů. Na financování kalendáře se jim podařilo získat 2 552 dolarů, což je o 449 procent více než byl původní záměr.

Vanessa si je dobře vědoma, že její počínání nepřijímají stoupenkyně moderního ženského hnutí s libostí. „Jsem spíš "non-feministická" než "antifeministická". Nechci nikoho umlčovat,“ vysvětluje.

" Největším narušitelem práv mužů je ten, kdo podporuje stereotypní uvažování a mýty maskulinitě,“ dodává.

Muži nevyužívají stejného pozitivního posilování své sexuality jako ženy.
"Každý den vidíte pozitivní posilování ženské sexuality. Můžete nosit, co chcete, a to je naprosto v pořádku. S muži je to jinak. Nejsou tak svobodní vyjadřovat svou sexualitu. Chceme jen všem říct, že mít svou sexuální přitažlivost je v pořádku,“ dodává Vanessa.

„I kdybychom pomohly jen jednomu muži, naše úsilí stojí za to,“ shodují se členky hnutí.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.