Tohle radši nechtějte vidět. Obézní feťák se přejídal k prasknutí | Moje zdraví

Tohle radši nechtějte vidět. Obézní feťák se přejídal k prasknutí

5. ledna 2018 • 16:18

Těžko si představit, jak žije člověk s váhou 272 kilogramů. Jak zvládá potřebné denní aktivity, když mu na těle visí desítky kilogramů tuku. Odpověď je jednoduchá. Nezvládá.

Do takového děsivého stavu se dostal Američan Steven Assanti svým bouřlivým životním stylem. Drogově závislý muž, který trpěl i nekontrolovatelnými záchvaty vzteku, se drasticky přejídal. Denně snědl šest velkých porcí pizzy.

Jako záchranu před jistou smrtí, podstoupil Steven operaci žaludku. Podařilo se mu zbavit se 86 kilogramů. Steven se však dožadoval velmi silných léků proti bolesti, protože mu kvůli jeho drogové závislosti běžné léky nezabíraly.

Doktor Younan Nowzaradan mu ale nařídil detoxifikaci. Po sedmi perných dnech mohl začít s rehabilitací.

Když lékaři Stevena propouštěli z rehabilitace domů, byl již o sto kilogramů lehčí než před nástupem do nemocnice.

Jenže jakmile se Steven ocitl ve svém bytě v Houstonu, vše se rychle vrátilo do starých kolejí. Začalo se nejen opět přejídat, ale i brát drogy.

Po krátké době se zoufalý muž dožadoval opětovné hospitalizace a silnějších léků proto bolesti. Ty mu doktor Younan Nowzaradan odmítl podat.

Staré návyky a nezdravý životní styl vrátily Stevena tam, kde byl. Na váhu 340 kilogramů.

Doktor Nowzaradan nakonec souhlasil s provedením další chirurgické operace, která Stevenovi ulevila od jeho morbidní obezity. A situace se opakovala. Steven se dožadoval silných léků proti bolesti, ale jakmile vyšetření ukázaly, že zákrok proběhl bez komplikací, byl Steven z nemocnice propuštěn.

Ovšem, něco se změnilo! Kontrola, na kterou se Steven za dva měsíce ostavil, ukázala, že zhubnul dalších 41 kilogramů, staré zvyky jsou tu tam a nyní váží krásných 280 kilogramů!

Stevenův hubnoucí úspěch motivoval i jeho bratra Justina, který by se svou váhou 293 kilogramů také rád něco podniknul.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.