Hřebíky, žiletky, mince. Neuvěříte, co našli lékaři v žaludku muže. | Moje zdraví

Hřebíky, žiletky, mince. Neuvěříte, co našli lékaři v žaludku muže.

6. prosince 2017 • 06:00

Tři měsíce měl velké bolesti břicha. Lékaři se domnívali, že má otravu z jídla. 

Jasno však udělalo až endoskopické vyšetření. Lékaři nevěřili vlastním očím. V útrobách pětatřicetiletého Inda bylo větší množství kovu.

Chirurgové v nemocnici Sanjay Gandhi ve městě Satna muže ihned operovali. A co všechno v pacientově těle našli, by vydalo na slušnou sbírku.

Muž spolykal 263 mincí, 100 hřebíků (to odpovídá váze přibližně jeden a půl kilogramu). Dále i desítky břitev na holení, šrouby, dokonce i kameny a kus zrezivělé železné spony.

Lékaři vyňali z útrob muže neuvěřitelných sedm kilogramů cizích předmětů.

„Když jsme zjistili, že má pacient v žaludku mince, šrouby a další předměty, byli jsme v šoku. Takový případ jsme zažili poprvé,“ říká Priyank Sharm, vedoucí lékař chirurgického týmu.

Maksud Khan pravděpodobně trpí duševní poruchou, která ho nutí polykat tyto nebezpečné předměty. Jeho rodina si však ničeho nevšimla. Muž svou obsesi před nejbližšími tajit. Pravdou však je, že byl prý v posledních měsících depresívní.

"Duševně zjevně není v pořádku, protože tohle zdravý člověk neudělá,“ dodává lékař.

Pan Khan pracoval jako řidič tříkolek a tak patrně polykal mince, které dostával od zákazníků. Pak si začal stěžovat na bolesti žaludku.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.