Šokující! Žena porodila skutečnou mořskou pannu | Moje zdraví

Šokující! Žena porodila skutečnou mořskou pannu

17. prosince 2017 • 11:16

V šoku zůstali lékaři na porodním sále, když uviděli dítě, které před jejich očima porodila mladá žena. Co je tak překvapilo?

Vše se odehrálo minulý týden v indické nemocnici Chittaranjan Deva Sadan. Na svět tam přišlo dítě, které mělo nožičky pevně srostlé k sobě po celé jejich délce. Vypadalo tak spíše jako malá mořská víla.

Matkou novorozence byla třiadvacetiletá Muskura Bibi, která o jakékoliv anomálii neměla celé těhotenství ani tušení. Když jí dítě na porodním sále ukázali, byla zničená. Doufala ale, že se problém vyřeší operací.

Stejně jako většina chudých těhotných žen v Indii nepodstoupila ani Muskura Bibi za celých devět měsíců jediný ultrazvuk, nenavštívila gynekologa. Do nemocnice šla až porodit.

"Rodiče museli pracovat do poslední chvíle a neměli dostatek peněz, aby absolvovali jakékoli vyšetření," vysvětlil důvod dětský lékař a porodník Sudip Saha.

V Indii, kde je obrovské množství chudých lidí, je to naprosto běžné. I proto se tam vyskytuje větší množství různých anomálií a abnormalit než v jiných zemích.

Ta, kterou trpělo novorozené dítě, se nazývá sirenomelie neboli syndrom mořské panny a je skutečně velmi vzácná. Zaznamenáno bylo zatím pouhých pět případů na celém světě. Způsobena může být nevhodnou výživou a nesprávným krevním oběhem dítěte směrem od matky.

Kvůli zcela srostlým končetinám a nedovyvinuté pánvi se dokonce ani nedalo určit, zda jde o dívku, či chlapce. Děťátko bohužel přes veškerou snahu lékařů nepřežilo. Zemřelo čtyři hodiny po narození.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.