Neuvěřitelné! Holčička trpí stejným syndromem jako Albert Einstein! | Moje zdraví

Neuvěřitelné! Holčička trpí stejným syndromem jako Albert Einstein!

30. července 2017 • 12:00

Mysleli jste si, že se Albert Einstein jen nečesal? Kdepak. Trpěl syndromem neučesaných vlasů. To znamená, že ať děláte, co děláte, prostě tu bujnou kštici nezkrotíte. A stejným syndromem trpí i sedmiletá Shilah Calvert-Yin.

Zatím jí všichni říkají, jak je roztomilá a jejím vláskům trčícím do všech směrů se smějí. I samotná Shilan je má ráda a nechtěla by žádné jiné. Je tak alespoň originální. Jenže až povyroste, možná už jí to tak vtipné připadat nebude. Trpí totiž syndromem neučesaných vlasů, kdy je její pokrývka hlavy tak rozlítaná, že ji jen tak učesat nejde. 

"Je to super, nejsem obyčejná a všichni si mě díky vlasům pamatují," řekla malá Shilan. Kromě toho, že ji lidé často přirovnávají ke slavnému fyzikovi, zároveň jí občas přirovnávají k profesorovi Brownovi z filmu Zpátky do budoucnosti. To jí ale také nevadí, je to totiž oblíbený film její rodiny.

Syndrom neučesaných vlasů je způsoben mutací jednoho ze tří genů - PADI3, TGM3 a TCHH. A ačkoliv neexistuje žádný lék, pacienti věří, že s věkem se jejich stav stává zvládnutelnějším.

Podívejte se na fotogalerii malé Shilan, jak se snaží zkrotit své vlasy. 

Autor: red
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.