Stala se obětí kyselinového útoku, její obličej vypadá, jako by se roztékal! | Moje zdraví

Stala se obětí kyselinového útoku, její obličej vypadá, jako by se roztékal!

26. července 2017 • 06:00

Každý den proběhne v Indii nepočítaně kyselinových útoků. Většinou pochází od zhrzených mužů, kteří takto jednají s filosofií "Když ji nemůžu mít já, nebude ji mít nikdo,". Bohužel to musela zažít i tehdy pětiletá Julie Kumari. Na její matku zaútočil její bývalý manžel ze žárlivosti, bohužel to schytala i malá holčička. 

Když se na dnes už sedmiletou Julii Kumari podíváte, máte pocit, že se jí obličej roztekl. A ono tomu vlastně skoro tak bylo. Na obličej a tělo jí její vlastní otec chrstl kyselinu. Původním terčem útoku byla její matka Rani a její nový manžel Heera, avšak v noci vedle Rani ležela i Julia. Kyselina zasáhla 40 % jejího těla, na kterém se objevily popáleniny. Její nevlastní otec Heera při útoku zemřel.

Julia by potřebovala nejednu plastickou operaci, avšak její matka, která vydělává denně dva dolary, není sto na ni sama ušetřit. Naštěstí si jejich případu všimla humanitární organizace Stop acid attacks, která jí léčbu zajistila. Bude to však trvat ještě dlouho, než se stav sedmileté holčičky zlepší. 

Julii našel Alok Singh z organizace. "Když jsme ji objevili, zůstával nám rozum stát nad otřesnými podmínkami, ve kterých s matkou bydlela. V jednom pokoji, bez elektřinou. Žádná léčba," řekl. Teď se ale snad vše objeví k lepšímu. Držíme palce! 

 

Autor: red
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.