Bublinový muž! Podívejte se, čím je mužova kůže pokryta! | Moje zdraví

Bublinový muž! Podívejte se, čím je mužova kůže pokryta!

29. července 2017 • 08:00

Habib Ullah Khan musí žít jako poustevník, opuštěn všemi lidmi. Od svých deseti let trpí neurofibromatózou, která způsobuje, že jeho tělo je pokryto malými výrustky podobnými nádorům. 

Říká se mu ublinkový muž a když se na něj podíváte, skutečně máte dojem, jako kdyby byl pokryt malými bublinkami. Těmi jsou ale kožní výrůstky, což je forma jeho nemoci, neurofibromatózy. Tou trpí od svých deseti let, kdy se mu první přínaky objevily na hrudi. Od té doby se rozšířily i na zbytek těla.

Habib Ullah Khan (56) je kvůli své nemoci nucen žít na okraji společnosti. Lidé se jej štít, bojí se, že by od něj mohli něco chytit. Kvůli tomu je pro něj velmi těžké žít alespoň trochu normální život - majitelé nemovitostí mu nechtějí pronajmout jakékoliv bydlení, nikdo mu nechce dát práci, a tak musí žebrat. 

Na neurofibromatózu neexistuje lék, jedinou šancí na léčbu je odstranit všechny výrustky. Jenže podle lékařů jde o genetické onemocnění, takže i kdyby mu všechno z jeho těla odstranili, pravděpodobně by se brzy opět objevily. 

Autor: red
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.