Ke kráse prsa nepotřebuji, říká žena, která si je nechala dobrovolně odstranit. Proč? | Moje zdraví

Ke kráse prsa nepotřebuji, říká žena, která si je nechala dobrovolně odstranit. Proč?

17. října 2017 • 06:00

Dvě hodiny trvala operace, při které byly odstraněny dvaačtyřicetileté Američance Stephanie Jane Paquin Kelly z Michiganu obě prsa.

Žena, která podstoupila tento zákrok, nebyla nespokojena se svým vzhledem ani se pohlavím. Prsa si nechala odebrat protože ví, jak zákeřná nemoc je rakovina. Nádorem prsu trpěla totiž její matka. V prosinci 2015 se jí nádor navzdory předchozí úspěšné léčbě vrátil.

Stephanie Jane se nechala testovat na genetickou predispozici k této nemoci. Po té, co byla pozitivně testována na BRCA1, což znamená, že riziko, že onemocní je vysoké, rozhodla se pro radikální řešení. V prosinci 2016 podstoupila oboustrannou mastektomii. Operace trvala dvě hodiny a dalších 24 hodin zůstala ještě Stephanie Jane pod lékařským dohledem.

Stephanie Jane patřila k ženám, která byly na své poprsí pyšné a braly ho za svou velkou přednost. Dobrovolně se zbavit této části těla tak pro ni nebylo vůbec jednoduché a pořádně zacloumalo s jejím sebevědomím.

Mladá žena se rozhodla pro další zásadní řešení svého problému. Nechala si svůj hrudník potetovat. Barevné tetování loga „Wonder Woman Phoenix“ zakrylo jizvy a dodalo Jane novou chuť do života.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.