Ještě kráska, nebo už zvíře? Tato žena se narodila s kočičí tváří a je z ní modelka! | Moje zdraví

Ještě kráska, nebo už zvíře? Tato žena se narodila s kočičí tváří a je z ní modelka!

13. srpna 2017 • 10:00

Co je to krása? Módní průmysl posledních let se rozhodl jít proti všem konvencím, které tu do té doby byly zvykem a za modelky považuje kde koho. Třeba i dívku s kočičí tváří. 

Odstartovala to Cara Delevingne se svým hustým obočím, které do té doby bylo považováno za velké mínus. Pokračovalo to transsexuálními modelkami, jimiž mj. jsou Lea T či Andreja Pejic. Kampaně zaplnily tváře, jako je albín Shaun Ross či Winnie Harlow, která trpí vzácnou vadou kůže jménem vitiligo.

Svou jedinečností se nezapře ani Melanie Gaydos. Ta se narodila se syndromem ektodermální dysplazie, což je genetická porucha, která způsobuje různé abnormality v růstu vlasů, zubů, nehtů, chrupavek a kostí. Právě ona kvůli této nemoci nemá skoro žádné vlasy ani zuby.

Koho by pak v rámci nastíněných trendů mohla zaskočit kočičí dívka! Caitin Stickles, která si na svém instagramovém účtu říká „caitinkitten“, trpí Schmid-Fraccarovým syndromem. Jde o tzv. syndrom kočičích očí, který se u většiny postižených projevuje „pouze“ výpadkem barviva v panenkách. Ve vzácných případech, jako u této dnes již modelky, může postihnout i další části obličeje (rozštěp rtů nebo zploštění nosu).

Caitin Stickles na sociální síti objevil slavný fotograf Nick Knight, který s ní vytvořil fashion story pro V Magazine. Kočičí dívku tak možná čeká velká budoucnost…

Autor: red
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.