Jak vypadá kůže po zhubnutí 50 kilogramů? To musíte vidět | Moje zdraví

Jak vypadá kůže po zhubnutí 50 kilogramů? To musíte vidět

12. prosince 2017 • 06:00

Mladé ženě překáží po velkém zhubnutí vytahaná kůže a nemůže se jí zbavit.

Osmadvacetiletá Jessica Wallace-Whitfield z Freeportu na Bahamských ostrovech má zvláštní problém. Nemá dostatek financí na chirurgickou operaci, která by jí pomohla odstranit přebytečnou kůži, jež jí visí na těle a doslova překáží.

Mladá žena, pracující jako administrativní asistentka, vždy milovala dobré jídlo. Hodování byla taková rodinná tradice. Jessicu ale přivedla až k velikosti oblečení 28 - 30. Se svou postavu vážící 135 kilogramů se do menšího oblečení nedostala.

Jenže ve chvíli, kdy Jessice umřela teta na srdeční chorobou, která s nadváhou a obezitou úzce souvisí, jí došlo, že ona tak dopadnout nechce. Že musí ve svém životě něco zásadně změnit.

Ze svého jídelníčku zcela vyloučila nezdravé potraviny a dbala na to, aby se v jejím okolí nevyskytovaly, a mladá žena se tak neocitla v pokušení. A začala pravidelně cvičit.
Během 18 měsíců se jí podařilo zhubnout neuvěřitelných 54 kilogramů. Tedy až do této chvíle samý úspěch.

Takové zhubnutí má ale jeden háček. Jessice teď visí na těle vytahaná kůže, které se již nelze cvičením zbavit. Nezbývá jí než podstoupit operaci, při které jí bude přebytečná kůže odstraněna. To není levná záležitost.

Jessica potřebuje sehnat přibližně 140 000 korun. Neváhala a vyhlásila veřejnou sbírku. Zda se jí podaří vybrat dostatečný obnos, ještě není jasné. Jessica však doufá, že se nadbytečné kůže brzy zbaví.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.