Co skrývá toto velké tetování na poprsí? | Moje zdraví

Co skrývá toto velké tetování na poprsí?

14. října 2017 • 06:00

Dívka překonala nebezpečnou nemoc a vyrovnala se s jejími následky originálním způsobom.

Tato statečná mladá dáma ukázala světu, že ani mastektomie, tedy odstranění mléčné žlázy i s bradavkou z prsu, nemusí udělat z ženy nepřitažlivou bytost. Když bylo Allyson Lynch z Philadelphie 26 let, nahmatala si při samovyšetřování prsu bulku. Ihned se vydala k lékaři, protože průběh nemoci znala od matky, které se podařilo rakovinu prsu překonat.

Allyson věděla, jak je včasné odhalení nádoru důležité Za několik dní již z úst lékařů uslyšela: „Máte zhoubný nádor prsu.“

Dívka podstoupila mastektomii, při které jí byly odstraněny mléčné žlázy, prsní dvorce i bradavky. Dalších dvacet týdnů docházela na vyčerpávající chemoterapii. Během této doby nemohla pracovat, léčba jí naprosto vyčerpávala.

Chemoterapie má mnoho vedlejších účinků jako je horečka, vypadávání vlasů, poškození nehtů či bolest po celém těle.

Allyson, povoláním kadeřnice a kosmetička, se ještě před jejím začátkem rozhodla postarat o své vlasy sama a nechala si hlavu oholit.

V roce 2015 podstoupila rekonstrukční operaci prsu a jizvy se rozhodla zakrýt originálním způsobem. Tetováním, které říká: „Tohle mi vzala rakovina.“ Tak to Allyson chtěla a takto to ukazuje světu. A díky tetování se zase cítí krásná.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.