V 17 letech se z chlapce stala ženou. Po roce chce své původní pohlaví zpět. | Moje zdraví

V 17 letech se z chlapce stala ženou. Po roce chce své původní pohlaví zpět.

1. září 2017 • 06:00

Narodila se jako chlapec jménem Brad. Ve 12 letech se ale začala oblékat do dívčích šatů.

Od patnácti let snila o přeměně pohlaví. V loňském roce plnila přední stránky novin, protože se stala dosud nejmladší osobou, která změnu pohlaví podstoupila.

Bylo jí 17 let a měla za sebou několik úmorných let, kdy prosila rodinu a lékaře, aby jí, tehdy ještě chlapci, umožnili přeměnu na ženu.

Dnes je Rie Cooper 18 let a v těle ženy žije necelý rok. Jenže úleva a štěstí se nekonalo. Ria podle svých slov v těle ženy trpí duševní úzkostí a touží po svém původním pohlaví.

Zastavila tedy proces úplného dokončení přeměny na ženu, který měla naplánovaný na leden. Ukončila také ženskou hormonální terapii, po které jí začala růst prsa. „Ta změna byla tak obrovská, že mě uvrhla do hlubokého smutku,“ vysvětluje.

Přesto že Ria Cooper podstoupila psychologické posouzení a lékařské konzultace, po kterých jí byla první změna pohlaví umožněna, nyní v ženském těle trpí a dvakrát se pokusila o sebevraždu.

„Hormony se mnou cloumají. Jednou jsem nahoře a pak se propadnu hluboko dolů,“ svěřila se listu Sunday Mirror.

„Tu noc, kdy jsem si podřezala zápěstí, jsem nejdřív vypila lahev alkoholu. Připadala jsem si strašně osamělá a viděla jsem, jak mě změna pohlaví odcizila od mé rodiny. Když se opět stanu mužem, mohlo by to mou tíseň vyřešit,“ dodává nešťastná Ria.

Přiznává, že svou osamělost zkouší řešit i prostitucí.

Dnes je Ria nezaměstnaná, přespává u kamaráda na podlaze. Touží být mužem a vstoupit do armády.

“Nechci žít osamocená, nechci žít bez lidí, které mám ráda. A tohle je jediná cesta vpřed. Chci být konečně šťastná a tohle je má poslední šance,“ uzavírá Ria.

Autor: pas
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.