Znepokojující odhalení o plastice prsou! Co vám chirurgové tají? | Moje zdraví

Znepokojující odhalení o plastice prsou! Co vám chirurgové tají?

Znepokojující odhalení o plastice prsou! Co vám chirurgové tají?
Autor: Canva.com
24. května 2023 • 00:00
Prezentace klienta • 

Atraktivní ženské poprsí poutá pohledy mužů i žen. Ovšem ne každá z nás se narodí s nádherně plným a dokonale tvarovaným poprsím. Osud je krutý… Prvním řešením na stole bývá plastická chirurgie. Vždyť silikony snadno vyřeší nedostatečnou velikost poprsí. Plastičtí chirurgové však skrývají tajemství, o kterých jste možná ani netušili. My vám je teď vyzradíme a poradíme, jak se plastice elegantně vyhnout. 

Milé dámy, přiznejme si to. Mnohým z nás náramně lichotí pozornost spojená s atraktivním vzhledem. Pokud máte kamarádku s bujnějším poprsím, jistě jste si všimli, že muži si mnohem snáze všimnou atraktivnějšího hrudníku než veselé povahy a pronikavé ženské inteligence. Proto ženy s lépe vyvinutým hrudníkem disponují větším sebevědomím a mnohdy i úspěchem v životě. A nemusíme nijak extra zdůrazňovat, že pokud si my sami nevěříme, i jakékoli úspěchy se nám budou v životě spíše vyhýbat. Pár čísel za všechno.

Podle výzkumu anglického univerzitního profesora Virena Swamiho a jeho kolegy až 71 % žen není spokojeno s tvarem nebo velikostí svých prsou. Výzkum se uskutečnil na vzorku 18 541 žen ve 40 různých zemích s průměrným věkem 34 let. Výzkum odhalil, že až 48 % žen ze sledovaného vzorku by chtělo zvětšit objem svého hrudníku. Tento fakt podporují i statistiky jedné z předních značek v digitálním zdravotnictví v USA, s názvem Mezino, které ukazují, že až 15,5 % všech kosmetických operací prováděných ve světě tvoří právě prsní implantáty – takzvané silikony. Jejich zdravotní dopady však tají většina plastických chirurgů a dozvíte se je až z dokumentů psaných milimetrovým písmem, které vám dají podepsat bezprostředně před zahájením operace. Znáte to, vždyť kdo by to četl...

Nejde ani tak o rizika, snížená kvalita života je jistá

O tom, že plastické chirurgické zákroky na zkrášlení poprsí jsou rychlé a jejich efekt je v podstatě okamžitý, víme. Nicméně, uvažovali jste někdy nad riziky, která jsou se zákrokem spojena? Americká asociace plastických chirurgů připouští následující komplikace, které mohou s implantáty vzniknout.

  • První komplikace mohou nastat již během zákroku, a to při celkové anestezii. Tak, jako při jiných chirurgických zákrocích, i při plastice je zapotřebí předoperační vyšetření a anesteziologické testy, které ukáží, zda je vaše tělo na uspání připraveno.
  • Kromě toho může vzniknout během nebo po zákroku takzvaný skvamocelulární karcinom spojený s prsním implantátem, který vlastně představuje jakýsi rakovinný zárodek v oblasti prsu.
  • Mezi další komplikace patří krvácení, změny v položení nebo citlivosti bradavek, hromadění tekutin v prsou, prasknutí či nesprávná poloha implantátu, přetrvávající bolest prsou, infekce i nepěkné zvrásnění kůže nad implantátem.

Možná teď namítáte, že tato rizika se vůbec nemusí projevit a máte absolutní pravdu. Existují však další záležitosti, které vás spolehlivě připraví o kvalitu života, a o kterých se překvapivě mlčí. Pravděpodobnost jejich výskytu je přitom téměř jistá.

Životnost implantátů je první vážný problém. Implantáty je třeba po jisté době vyjmout a vyměnit, takže celý bolestivý zákrok a rekonvalescenci musíte podstoupit znovu. A ano, reoperace je stejně drahá jako prvotní operace a možná i dražší, takže si připravte další tisíce. Se spořením začněte již dnes. Výrobci silikonů uvádějí životnost až dvacet let. Samotný materiál implantátů tuto životnost určitě má. To ale neplatí pro tkáň vašich prsou, která ji obklopuje. Některé ženy musí podstoupit opakovanou operaci již do pěti let od vložení prvních implantátů. Většina implantátů však musí být vyměněna nejpozději do 10 let. Proč?

Pro tělo jsou silikony cizí tělesa. Proto je tělo časem obalí tkání, která ztvrdne. To způsobuje bolesti, pocity tahu při některých druzích pohybu a dokonce až bolestivé bulky na povrchu prsů. Namísto krásného poprsí, tak budete časem na svém těle nosit dvě neforemné nezdravě vypadající dělové koule.

Silikony rády cestují. Pokud si myslíte, že vaše implantáty zůstanou na jednom místě po celou dobu jejich životnosti, jste na omylu. Časem zákonitě změní polohu, což vytváří asymetrický vzhled prsou. Implantáty s hrubým zrnitým povrchem jsou vůči pohybu odolnější, na druhé straně se jejich tělo mnohem rychleji a agresivněji obaluje tkání. Je to dvousečná zbraň.

Už nikdy se dobře nevyspíte. Milujete spánek na břiše nebo v poloze supermana? Tak na to rychle zapomeňte. Se silikony je to většinou nemožné. Tlačí a bolí. A to nejen bezprostředně po zákroku, ale navždy. Pamatujte, že se jedná o cizí tělesa ve vašem těle.

Následky jsou trvalé. Při rozhodování zda jít nebo nejít pod nůž, pamatujte také na to, že operace prsou je nezvratný proces s trvalými následky. A nejde jen o jizvy. Když si je jednou dáte, vaše prsa už nikdy nebudou vypadat tak, jako před tím. A to ani po odstranění implantátů. V takovém případě prsa zůstávají natrvalo plochá a povislá.

Po jmenování těchto faktů je už asi každému jasné, že plastika by měla být až naprosto poslední možností, jak zkrášlit prsa. Před jejím absolvováním byste měli využít jiné alternativy, které by vám mohly pomoci cítit se krásněji a sebevědoměji. Vždyť plastika neuteče. A věřte nám, že účinná a bezpečná alternativa existuje. Chcete vědět jaká?

Jak nepřijít o zdraví a mít krásná prsa?

Zapomeňte na krémy na zvětšení poprsí, snad každá z nás si umí dobře představit, proč nemohou být dostatečně účinné. Krémy působí jen na povrchu pokožky a hlouběji pronikají jen minimálně. Výsledkem je hebká a pružnější pleť, ale to je asi tak všechno. Nepomůže ani cvičení prsního svalstva. To může být dokonce kontraproduktivní a prsa se mohou vlivem cvičení dokonce zmenšit. A co vakuové pumpy na zvětšení prsou z Aliexpressu? Vyhozené peníze, vyhněte se jim… Jedna věc ale opravdu funguje. A možná se budete divit, že se jedná o pilulky na zvětšení poprsí. Jako jediná z alternativních metod, pilulky účinkují směrem zevnitř ven a tak dokážou doručit nejlepší výsledky. Jak to ale funguje?

Zjednodušeně řečeno, stačí pravidelně užívat pilulky a o ostatní se již postarají účinné látky, které jsou v nich obsaženy. Ty stimulují prsní tkáně k přirozenému růstu. Pokud si vyberete správný typ pilulek na zkrášlení prsou, nemusíte se obávat zdravotních rizik, která jsou v porovnání s plastikou zcela zanedbatelná. Pilulky ale mají i nevýhody.

Jednou z nich je, že proces zvětšení poprsí je poměrně zdlouhavý. První výsledky sice budete pociťovat již během dvou nebo tří týdnů, ale opravdu ohromující efekt přichází až po dvou, třech měsících pravidelného užívání. Je to tedy pouze pro trpělivé. Pokud ale budete pilulky užívat poctivě a pravidelně a budete mít štěstí, můžete se dočkat výsledků srovnatelných se silikony. Ty navíc mohou přetrvávat dlouhodobě, což je super zpráva. Dávejte si ale dobrý pozor a nenechte se nachytat!

Nikdy nenakupujte neznámé léky na internetu, které slibují zkrášlení prsou. Ty mohou být plné škodlivých chemikálií, což je nebezpečné. Vždy sáhněte jen po čistě přírodních tabletách, které jsou v Česku registrovány a schváleny našimi úřady. Naštěstí na výběr máte z více možností. Po podrobnější rešerši můžeme doporučit například pilulky značky BreastExtra+, které se nám zamlouvají zejména z hlediska asi nejlepšího složení ze všech relevantních produktů tohoto typu. Ani cena není špatná. Pokud by vám ale tato značka neseděla, určitě najdete i další použitelné.

Co dodat na závěr? Obrovské množství žen trápí vzhled jejich poprsí. Snad i proto se plastická chirurgie těší velké oblibě u žen různého věku. Utrpení spojené s plastikou prsou je ale trvalé a platí zde staré známé přísloví, že za krásu se draze platí. K tomu, abyste se mohli spokojeně usmívat a vylepšit vzhled svého hrudníku, nemusíte hned absolvovat náročný chirurgický zákrok. Zkuste upřednostnit přirozenější cestu vedoucí zevnitř ven a těšte se z krásných prsou bez trvalých zdravotních následků. Každá z nás má právo cítit se fajn a pohodlně ve vlastním těle. Stačí udělat první krok a zázraky se začnou dít samy.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.