Zima není výmluva: Proč byste měli sportovat i během chladných měsíců | Moje zdraví

Zima není výmluva: Proč byste měli sportovat i během chladných měsíců

Zima není výmluva: Proč byste měli sportovat i během chladných měsíců
Autor: Pixabay
30. března 2023 • 00:00
Prezentace klienta • 

Sport je zdravý, o tom není pochyb. Zdraví máte jedno, měli byste o něj tedy pečovat výběrem fyzické aktivity, která tělu prospívá. Sport přispívá ke zlepšení pohody, upevňuje správné návyky v každodenním fungování a hlavně zlepšuje tělesnou kondici. Když jsou venkovní teploty příznivé a vítr teplý, je sportování venku čistým potěšením. Každý rok však přichází zimní období, kdy teploty klesají pod nulu. Měli byste se tehdy vzdát outdoorových aktivit? Samozřejmě, že ne! Sportovat v zimě je možné, a co je nejdůležitější, zimní sporty zlepšují tělesnou kondici. 

Jaké jsou výhody sportování v zimě? 

Zima je roční období, které přeje mnoha sportovním aktivitám, které lze provozovat venku. Běžky, snowboard nebo třeba skitouring? Šílenství na speciálně upravených sjezdovkách a stezkách se může s příchodem zimy rozjet naplno. Sportování v zimě má opravdu mnoho výhod. Za prvé, outdoorové sporty mají velmi dobrý vliv na zvýšení imunity lidského organismu. Prokrvení jednotlivých částí těla se zvyšuje a některé svaly pracují ještě silněji a intenzivněji než při provozování jiných sportů. Přispívají také ke zlepšení tělesné kondice. Takovými sporty jsou zejména snowboarding a skitouring. 

Autor: Pixabay

Snowboarding a skitouring 

Snowboarding a skitouring jsou zimní sporty, které přispívají ke zvýšení tělesné kondice. Čím se vyznačují? Snowboarding (https://sportano.cz/snowboard) je sport založený na stejném principu jako lyžování, jen se místo lyží používá snowboardové prkno. Ač se to nezdá, je to sport, který si často vybírají nejen mladí lidé, ale i ti starší. Při jízdě na snowboardu tělo uvolňuje endorfiny, které jsou běžně známé jako hormony štěstí. Snowboard vám dává možnost přímého kontaktu s přírodou, což zlepšuje vaši pohodu a náladu. Je to sport, který vyžaduje pohyb a správné manévrování tělem. Jeho praktikování má za následek nejen lepší náladu, ale i lepší kondici. Skitouring (https://sportano.cz/skitouring) je pohybová aktivita, která kombinuje horskou turistiku s lyžováním. Je to sport, který výrazně zlepšuje kondici, zvládne jej i začátečník. 

Autor: Pixabay

Správná příprava je klíčová 

Důležitou otázkou v případě provozování jakýchkoli sportovních disciplín je příprava na ně nejen po fyzické, ale i psychické stránce. Všechno to začíná v hlavě, je třeba  změnit svůj způsob myšlení a vyjít mimo oblast komfortu. Zahájení cvičení je dokonalým prvním krokem k zahájení dobrodružství s vybraným sportem. Měli byste být také vybaveni potřebným příslušenstvím. V případě skitouringu je naprostým základem kromě bot a lyží voděodolný turistický batoh a bunda, která umožňuje pokožce dýchat. Velmi důležité jsou také hůlky, které pomáhají při řízení sjezdu a poskytují rovněž oporu v případě pádu. Navštivte web Sportano, kde najdete veškeré potřebné příslušenství na jednom místě.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.