Zbavte se kontaktních čoček a dioptrických brýlí jednou provždy | Moje zdraví

Zbavte se kontaktních čoček a dioptrických brýlí jednou provždy

Zbavte se kontaktních čoček a dioptrických brýlí jednou provždy
Autor: Neovize Group
2. prosince 2019 • 00:00
Prezentace klienta • 

Podle statistik ohrožují oční vady až dvě třetiny celosvětové populace. Toto alarmující číslo je důsledkem životního stylu, v němž převažují televizní obrazovky, displeje mobilních telefonů a počítačů, ale samozřejmě i málo pobytu venku, kde má oko možnost zaostřovat do různých vzdáleností nebo trénovat reakce na změny světelných podmínek. Naštěstí existuje snadné a efektivní řešení dioptrických vad: bezbolestná operace.

Brýle, čočky nebo operace? Svoboda!

Všichni, kdo nosí brýle nebo kontaktní čočky, dobře znají drobné nepříjemnosti. Věčně špinavé nebo zamlžené brýle, omezené možnosti při sportu a nutnost dodržovat hygienická pravidla při výměně a uchování čoček. Samozřejmě nelze opominout ani finanční náročnost nákupu nových obrub, skel a kontaktních čoček, u nichž existují ještě rizika zanesení infekce nebo špatné snášenlivosti. Mnoho nositelů čoček podceňuje jejich pravidelnou výměnu a jednodenní čočky nechávají přes noc nebo je dokonce nosí několik dní.

Oproti tomu je život bez brýlí skvělý! Ráno se vzbudíte a vše kolem sebe vidíte až do toho úplně nejmenšího detailu. Už vás nebudou trápit špinavé brýle, už nikdy se vám při přechodu ze zimy do tepla brýle nezamlží. Nepopsatelnou svobodu zažijete při sportu, cestování, výletech i v každodenním životě. Nemusíte utrácet za nové dioptrické brýle či kontaktní čočky, stačí podstoupit laserovou operaci zraku, která vyřeší vše za vás – odstraní dioptrie jednou provždy.

Dnešní moderní technologie jsou už natolik šetrné, že se pacienti vracejí do běžného života téměř okamžitě. Hned po operaci vidí pacient lépe než před zákrokem a během několika hodin se zrak stabilizuje natolik, že se může dívat na televizi nebo pracovat na počítači. Druhý den po zákroku už většina pacientů vidí zcela normálně. O týden později mohou už normálně sportovat,uvádí Lucie Valešová, primářka oční kliniky DuoVize.

Autor: Neovize Group

Dlouhodobé řešení

Krátkozrakost, dalekozrakost a astigmatismus jsou oční vady, které lze v dnešní době jednoduše řešit operací. I přesto, že o operacích panuje spousta mýtů, jejich výhody stále převažují. Navíc v posledních letech v této oblasti nastal ohromný pokrok – odstranění dioptrií trvá asi 20 minut a zákrok je zcela bezbolestný. Většina pacientů již večer po zákroku sleduje televizi a věnuje se svým koníčkům.  

Při zákroku NeoSmile 3D separuje precizní laser pod povrchem oční rohovky přebytečnou tkáň, která způsobuje neostré vidění, a tu pak chirurg z rohovky vyjme pomocí speciální pinzety. Tento zákrok je opravdu rychlý, takže se pacient opravdu nemusí ničeho bát,popisuje primářka brněnské oční kliniky NeoVize, MUDr. Šárka Skorkovská.

Uvidíte, že ušetříte

Argument, že je operace drahá a nošení brýlí nebo kontaktních čoček vyjde levněji, z dlouhodobého hlediska neplatí. Stačí si srovnat průměrné náklady na pořízení čoček, brýlí a refrakční operace. Kvalitní laserovou operaci obou očí s doživotní zárukou (například NeoLASIK HD) lze podstoupit za necelých 40 tisíc. Oproti tomu jsou náklady na kontaktní čočky mnohonásobně vyšší: balení kontaktních čoček, roztoku a pouzdra zakoupíte v průměru za 500 Kč na měsíc. To je 6 tisíc ročně a tedy 60 tisíc korun za deset let. K tomu připočtěte náklady na brýle, protože pouze s kontaktními čočkami se fungovat nedá. Investice do laserové operace se vám tedy po pár letech vrátí. Navíc pohodlí a život bez omezení je k nezaplacení.

 
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.