Tipy, co dát dětem na svačinu do školy | Moje zdraví

Tipy, co dát dětem na svačinu do školy

Tipy, co dát dětem na svačinu do školy
Autor: pixabay.com
22. prosince 2023 • 00:00
Prezentace klienta • 

Školáci potřebují energii a soustředění po celý den, proto je důležité, aby měli vyváženou stravu, která obsahuje potřebné živiny a vitamíny. Pokud hledáte pro své děti zdravé a výživné svačiny, zde je 5 tipů, které vám mohou pomoci.

Autor: www.topgal.cz

Český výrobce školních aktovek a školních potřeb Topgal nabízí boxy na svačinu z materiálů, které neohrožují zdraví. To znamená, že neobsahují škodlivé látky, jako jsou BPA, BPS, ftaláty, různá změkčovadla apod. 

5 tipů na svačiny pro školáky

1. Celozrnné pečivo s masem a zeleninou. Můžete si připravit sendvič s kuřecím masem, sýrem a zeleninou, jako je salát, rajčata nebo okurky. Tento sendvič dodá vašemu školákovi potřebné živiny a energii na celé dopoledne.

2. Jogurt s ovocem a ovesnými vločkami obsahuje velké množství vápníku, vitaminu D a bílkovin, které jsou důležité pro růst a vývoj dětí. Můžete připravit ovocný jogurt s banánem, jahodami a přidat do něj ovesné vločky.

3. Ovoce a zelenina jsou známé svým vyváženým obsahem vitamínů a minerálů, které jsou důležité pro zdraví dětí. Zkuste například připravit nakrájená jablka s rozinkami nebo mrkev a papriku s dipem. Tyto zdravé potraviny jsou jednoduché na přípravu a lze je snadno zabalit do svačinového boxu.

4. Ryby jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny, které jsou důležité pro funkci mozku a růst. Můžete si připravit rybí sendvič s lososem, tuňákem nebo krevetami.

5. Vejce obsahují mnoho bílkovin a živin, které jsou důležité pro růst a vývoj dětí. Vajíčkovou omeletou s různými zeleninovými přídavky nic nezkazíte.

Autor: pixabay.com

Čeho se vyvarovat při svačinách pro děti

Kromě těchto 5 tipů na zdravé svačiny pro školáky je důležité snažit se vyhnout potravinám s vysokým obsahem cukru a nezdravých tuků. Tyto potraviny mohou u dětí způsobit pokles energie a soustředění a jsou spojeny s rizikem nadváhy a zdravotních problémů v budoucnu.

Při přípravě svačinového boxu (např. zde) pro děti se je snažte zapojit do procesu přípravy a nechte je vybrat, jaké potraviny by chtěly jíst. Pomůže jim to cítit se zapojené a podpoří to jejich zájem o zdravé stravování. Až budete řešit věčnou otázku, co na svačinu, nezapomeňte na školní láhev s vodou. Většina dětí si neuvědomuje, že jsou dehydratované a že potřebují pít vodu po celý den, zejména během fyzické aktivity.

Stručně řečeno, výroba zdravých a výživných svačinových boxů pro školáky je snadná a je důležitou součástí zdravého životního stylu. Zkuste si připravit některý z těchto 5 tipů, které podpoří růst a vývoj vašich dětí.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.