Advent nemusí znamenat jen stres. Poradíme, jak si ho užít v klidu | Moje zdraví

Advent nemusí znamenat jen stres. Poradíme, jak si ho užít v klidu

Advent nemusí znamenat jen stres. Poradíme, jak si ho užít v klidu
Vánoce můžete prožít v klidu a v pohodě, záleží jen na vás • Autor: iStock.com
27. listopadu 2018 • 10:53

Vánoce se každým dnem přibližují a pod tíhou vánočních příprav, pečení, vymýšlení a nakupování dárků nebo domácího úklidu máme tendenci propadat stresu a beznaději. Přitom vše jde i v klidu a beze stresu. Pomůžou nám v tom příroda, květové esence a ty správné vůně. Zkuste si letošní adventní období užít a Vánoce si pak vychutnat se vším, co přináší.

I ty z nás, které za běžných okolností nakupování baví a užívají si ho, většinou dostihne stres a tlak při vánočních nákupech. Množství lidí v obchodech nebo na vánočních trzích, tlačenice, boj o poslední kousky za nejlepší ceny, čekání ve frontách. To nás dovede rozhodit, zvláště pak v okamžiku, kdy víme, kolik nás toho ještě doma nebo v práci čeká. Propadáme tak beznaději, že své povinnosti nemáme šanci stihnout.

Proč je dobré číst dětem pohádky, a které jsou ty nejlepší? Čtěte zde.

Pomoci nám přitom mohou Bachovy esence, čistě přírodní produkty, které si můžete koupit i v BIO kvalitě. Proti stresu je speciální produktová řada Stres, kterou koupíte jednak ve spreji nebo jako roll on a interiérový parfém Stres. Proti vyčerpání je bio toaletní voda Soulad a Radost a při výběru nejvhodnějšího dárku kombinovaná esence s názvem Rozhodnost.

Když přípravy nejdou podle našich představ, navoňte se odvahou

Konec roku a veškeré přípravy a povinnosti související s Vánocemi zažíváme každý rok. A i když se na ně řada z nás netěší, máme už své zažité představy, jak by to mělo vypadat, kolik druhů vánočního cukroví chceme upéct, jak vyzdobíme svůj byt, jaký vánoční stromek vybereme, kolik toho svým blízkým darujeme. Mnohdy ale stačí jen drobná „změna plánu“ a najednou přichází nejistota, že se nic nedaří, nic není dokonalé, jak bychom chtěli, a že letošní Vánoce budou těmi nejhoršími. Pokud vás přepadají tyto chmury, je dobré použít bio toaletní vodu Odvaha nebo kombinovanou esenci Sebedůvěra.

To jsou ale většinou jen naše domněnky a pocity. Začaly zkrátka pracovat emoce a i drobnost nás dovede neuvěřitelně rozhodit a vykolejit. Proto, abychom se dostali zpět do formy a začali opět pozitivně myslet, je ideální bio parfém Šťastný den z limitované edice.

Příjemné čekání na Ježíška

Říká se, že Vánoce jsou hlavně pro děti. Ty už od poloviny listopadu počítají dny do Ježíška, odpočítávají, kolikrát se ještě vyspí, než zazvoní ten vysněný zvoneček. Jejich těšení se je příjemné, ale někdy i děti dovedou svou nedočkavostí zbytečně stresovat. Navíc se i dítě vlivem svých emocí může dostat do emočního vypětí a strachu. Co když letos Ježíšek nepřijde? Nezlobil jsem moc? Dostanu, co si přeju? Kdy už konečně přijdou Vánoce? Nemohli bychom si udělat Vánoce dřív? Přesně tak znějí jejich nejčastější dotazy, přání a obavy.

Abychom si společně s dětmi Vánoce skvěle užili, je třeba vhodně pracovat s jejich psychikou a rovnováhou. Nejlepší je Aura parfém První pomoc, což je zklidní, ale zároveň se nepřestanou na Vánoce těšit. V rodině zavládne větší pohoda a radost, například při společně strávených chvílích nebo při sledování pohádek.

V tomto případě je nejdůležitější a nejefektivnější První pomoc: ať už ve formě aura parfému, roll-onu v toaletní vodě Soulad nebo čistě kombinovaná esence První pomoc.

Příroda, jmelí, vánoční hvězda a vůně jehličí k adventu a Vánocům už prostě patří. Tak proč ještě nepřidat Bachovy květové esence? Uvidíte, že vše půjde v klidu, s radostí a dobrou náladou!

 

Autor: redakce Moje zdraví
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.