V 26 letech vážila jen 17 kilogramů. Co je s ženou dnes? | Moje zdraví

V 26 letech vážila jen 17 kilogramů. Co je s ženou dnes?

V 26 letech vážila jen 17 kilogramů. Co je s ženou dnes?
Děkuji všem, kteří mě podpořili, říká Kristina • Autor: profimedia.cz
16. listopadu 2018 • 06:00

Smutný příběh jedné zákeřné nemoci.

Smutný příběh vážně nemocné ženy ještě není u konce. Ruska Kristina Karyagina z Barnaulu trpí závažnou formou anorexie. Již od střední školy si začala úzkostlivě hlídat váhu. Od té doby se nikdy nenajedla v množství jako její vrstevníci.

Vystudovala právnickou školu, ale její nemoc ji nakonec uvěznila doma. Ve svých 26 letech vážila pouhých 17 kilogramů a ocitla se na pokraji smrti. Začaly jí slehávat orgány i imunitní systém. V takovém stavu je Kristina odkázána na pomoc druhých. Jedinou možností na záchranu života je specializovaná terapie. Ta však v místě bydliště Kristiny není. Začala se smiřovat s tím, že zemře.

Přesto měla Kristina štěstí, protože se její záchrany ujala známá blogerka a hvězda Instagramu Maria Kokhno, která vyhlásila sbírku. Díky své základně čítající 520 tisíc fanoušků se podařilo vybrat asi 35 tisíc korun na převoz do Nižného Novgorodu, kde se jí ujal doktor Goland, který slíbil léčbu zadarmo. Vybrané finance využije i matka Kristiny na zaplacení ubytování, aby mohla být své dceři nablízku.

Nejíte, i když umíráte

Blogerka Maria Kokhno má s anorexií své zkušenosti. „Dokážu si představit, jak se Kristina cítí. Vím, jaké to je, když před vás někdo položí jídlo a vy ho prostě nemůžete sníst. Dokonce, i když víte, že umíráte,“ říká Maria.

Kristina se začíná pomaličku zotavovat. Čeká ji však ještě dlouhá cesta. Její tělo je již nemocí poznamenané, kosti nemají potřebnou sílu. Přesto už dokáže sníst trochu jídla. „Kdybych mohla vrátit čas, udělala bych vše proto, abych se nikdy nedostala do takového stavu," varuje před zákeřností anorexie.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.