Tvář jako popálená kyselinou! Po 25 letech vysadila steroidní krém | Moje zdraví

Tvář jako popálená kyselinou! Po 25 letech vysadila steroidní krém

21. září 2018 • 08:00

Čtyřiačtyřicetiletá Katy Jackson z anglického Peterboroughu po pětadvaceti letech vysadila steroidní krémy, které používala k léčbě lupénky.

Léta používala krém sporadicky v malém množství. V roce 2014 ale prožívala velmi stresové období, kdy její otec potřeboval trojitý bypass srdce.

Důsledkem toho byl horší stav její pleti a Katy musela krém užívat obden po dobu tří měsíců. Když se Katy rozhodla léčbu vysadit, netušila, co ji čeká. Následky, které toto rozhodnutí způsobilo, se rozhodla ukázat i dalším lidem.

Nemohla jsem ani jíst

Její tvář teď vypadá jako po útoku kyselinou. Kůže je rudá, oteklá, nesnesitelně bolí, loupe se a svědí. Svůj život při odvykání steroidům popisuje jako peklo. Po třech a půl letech po vysazení léčby steroidy stále nemá klid.

„První čtyři měsíce byly nejhorší. Nemohla jsem ani vyjít z domu. Jen jsem spala. Vypadala jsem jako zbitá, nemohla jsem pořádně jíst. Vše, co se dotknulo mé kůže, nesmírně bolelo,“ popisuje. Doufejme, že se její tělo již brzy vzpamatuje ze závislosti na steroidech.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.