Chtěla být panenka. Změnila se v monstrum. Jak se líbí vám? | Moje zdraví

Chtěla být panenka. Změnila se v monstrum. Jak se líbí vám?

14. září 2018 • 06:00

Amanda Ahola toužila být Barbie už od dětství.

Na první plastiku si dívka šetřila od svých 16 let a vydělávala si úklidem. Od svých 18 let absolvovala mnoho zákroků, například úpravy rtů, nosu, výplně tváří, botoxové injekce a samozřejmě úpravu poprsí.

Přestože u jedné z operací téměř zemřela (to když si potřetí nechala zvětšit poprsí), stále má pocit, že to není ono. Vzhled ikonické Barbie považuje za „dokonalý“ a touží být její kopií.

Lékaři ji odmítají

Nyní se pokouší sehnat lékaře, který by v jejím snu pokračoval. Jenže vzhledem k velkým zásahům, které již její dvaadvacetileté tělo absolvovalo, se toho nikdo nechce ujmout. Je to příliš velké riziko a hazardovat se životem pacientky se pochopitelně jen tak někomu nechce. Při posledním zákroku utrpěla otok mozku, což jí způsobilo ohromnou bolest na několik měsíců po zákroku i několikadenní ztrátu paměti.

Amanda se spíše mění v monstrum, než aby připomínala panenku. To však zřejmě nevadí jejím fanouškům, kteří sledují její život a kariéru modelky přes webovou kameru. Amandy přítel sleduje toto její počínání s nelibostí.



 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.