Revmatismus trápí stále více žen, patříte mezi ně i vy? | Moje zdraví

Revmatismus trápí stále více žen, patříte mezi ně i vy?

Revmatismus trápí stále více žen, patříte mezi ně i vy?
Autor: ISCARE
9. února 2017 • 00:00
Prezentace klienta • 

V našem těle máme přes více než 200 různých kostí a kůstek. Aby správně fungovali, je většina z nich spojena klouby. V okamžiku, kdy klouby vypoví službu, náš život se výrazně změní a bolest je na denním pořádku. Jak tedy zabránit tomu, aby nám revmatické choroby ztrpčovaly život? 

Revmatické choroby jsou onemocnění pohybového ústrojí a postihují hlavně páteř a klouby. Nejznámější z nich je revmatická artritida. Vše začíná v chrupavce, která postupně ztrácí pevnost a pružnost. V pokročilejších stadiích můžete bolest pociťovat i v klidu nebo v noci.

Lze revmatismu předejít?

To bohužel není dost dobře možné. Příčiny revmatických chorob jsou různé. Mezi nejčastější příčiny lékaři řadí infekční onemocnění, poruchy metabolismu a hlavně dědičné dispozice. Neméně podstatným faktem také je, že tuto nemoc nelze vyléčit stejně jednoduše jako chřipku. Jde o proces velmi dlouhý a náročný.

Autor: ISCARE

Jak revmatismus úspěšně léčit?

Při léčbě je důležitá úprava životosprávy a pohybového režimu. Obezita, nepřiměřená zátěž kloubů a ochabnutí svalstva nemoc samozřejmě jen zhoršují. Důležité je se hned při prvních problémech svěřit do rukou odborníků. Pražská klinika ISCARE nyní rozšiřuje možnosti léčby a svým pacientům nabízí nejmodernější centrum revmatologie, jež se specializuje na tzv. biologickou léčbu, která v posledních letech zaznamenala velký úspěch při léčbě tohoto onemocnění.

Centrum revmatologie je zaměřeno na diagnostiku a biologickou léčbu pacientů s revmatoidní artritidou, psoriatickou artritidou a ankylozující spondylitidou (Bechtěrev) a pracuje pod vedením  primářky MUDr. Pavly Vavřincové, CSc., která je specialistkou v oboru s více jak 30ti letou praxí. Oddělení stále přijímá nové pacienty a to nejdůležitější: Léčba je hrazena ze zdravotního pojištění!

MUDr.Pavla Vavřincová, CSc. • Autor: ISCARE

Co je biologická léčba a jak funguje?

Biologickou léčbou jsou obecně označovány látky přirozené povahy nebo molekuly odvozené od látek přirozeně se vyskytujících v lidském organismu, které potlačují specifická místa zánětlivého procesu v našem těle. Biologická léčba cílí na imunitní systém a zablokování činnosti určitých buněk.  Nasazuje se tehdy, když pacienti nedostatečně reagují na stávající léčbu, nebo v případě zvlášť těžkého průběhu nemoci. Dnes se díky biologické léčbě již nepovažuje za úspěch zpomalení nemoci, ale její úplné zastavení tak, aby zánětlivý proces vymizel ze všech kloubů. Biologická léčba proto dává šanci na úplné uzdravení!

Autor: ISCARE

Veškeré informace o novém centru revmatologie, nejčastějších nemocech a biologické léčbě najdete na  zde.

 

 

 

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.