Přišla o levé ňadro. Kvůli piercingu! | Moje zdraví

Přišla o levé ňadro. Kvůli piercingu!

30. května 2018 • 06:00

Piercing v bradavce a drobné poranění způsobily ženě otravu krve.

Nikki Belza, barmanka z Las Vegas, skončila v nemocnici poté, co kvůli obrovským bolestem v levém ňadru zkolabovala. Nikki prodělala několik plastických operací prsou, poprvé již v 21 letech. Jenže tentokrát zašla ještě dál a nechala si udělat piercing v levé bradavce.

Ten ale poté, co ho mladá žena omylem vytrhla při oblékání, zapříčinil infekci. Rána se sice nejprve zahojila, ale o měsíc později se znovu ozvala. Bradavka se zanítila. „Bolelo mě i v podpaží, ale myslela jsem, že mám namožené svaly z práce,“ říká třiatřicetiletá žena. Bolest se však stupňovala, přidaly se zimnice a třas. Nikki zkolabovala a byla ihned převezena do nemocnice, kde její tělo sužovaly čtyřicítky horečky.

Bojovala o život. Ukázalo se, že se u ní vyvinula silná streptokoková infekce, která způsobila otravu krve. Infekcí se pravděpodobně nakazila od svého muže, který měl tři týdny před jejím kolapsem bolest v krku.
Ze souboje na život a na smrt vyšla žena nakonec jako vítěz. Nicméně levé ňadro už lékaři zachránit nedokázali a museli ho odebrat.

„Smiřovala jsem se s tím, že umírám. Věděla jsem, že odebrání prsu je jedinou šancí na přežití. Přesto, když jsem se probudila, jsem se na sebe nemohla podívat,“ vzpomíná na kritické chvíle.

„Byla jsem úplně zoufalá. Dnes mám jednu stranu hrudníku úplně plochou, ale nikdo si neumí představit, jak jsem šťastná, že jsem naživu,“ říká Nikki.

„Nikdy by mě nenapadlo, že může taková maličkost jako piercing vést až k sepsi celého těla,“ dodává.



 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.