Oslavila 76. narozeniny a začala se vzpíráním. Zvedne přes sto kilogramů! | Moje zdraví

Oslavila 76. narozeniny a začala se vzpíráním. Zvedne přes sto kilogramů!

Oslavila 76. narozeniny a začala se vzpíráním. Zvedne přes sto kilogramů!
"Každý může začít sportovat, bez ohledu na věk," říká osmdesátiletá vzpěračka • Autor: profimedia.cz
12. listopadu 2018 • 06:00

Nikdy není pozdě začít sportovat.

Když bylo Shirley Webb 76 let, zpozorovala, že se už hodně zadýchává při chůzi do schodů ve svém domě v Altonu v Illinois. Někdo by se v této chvíli začal schodům vyhýbat, ale tato Američanka udělala pravý opak. Společně se svou dvacetiletou vnučkou se přihlásila do místní tělocvičny a začala trénovat. Dokonce se vrhla na vzpírání, které nikdy předtím ani nevyzkoušela.

Během čtyř let se vypracovala tak, že dnes zvedne mrtvým tahem 115 kilogramů a problémy jí nedělají ani dřepy s činkou. Trénuje čtyřikrát týdně, a jak sama říká, v tělocvičně našla druhý domov. „Vždy, když jsem něco začala dělat, chtěla jsem být nejlepší,“ říká Shirley.

Známí začali Shirley přezdívat Herkules, to proto, že svou kondicí a silou připomíná mytologického hrdinu.

Budete se cítit skvěle

„Shirley uzvedne víc než 90 procent lidí, co přijdou do této tělocvičny,“ říká trenér John Wright, který neuvěřitelnou seniorku natočil na video, které pak zveřejnil na Facebooku.

Shirley se již zúčastnila dvou regionálních soutěží a připravuje se na další. "Doufám, že můj příběh povzbudí další lidi ke sportu. Nemusíte jít hned zvedat stokilové činky. Ale bez ohledu na věk můžete jít ven a zasportovat si. Slibuji, že se budete cítit skvěle," dodává.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.