Miminko nebude mít dva, ale hned tři rodiče! | Moje zdraví

Miminko nebude mít dva, ale hned tři rodiče!

Miminko nebude mít dva, ale hned tři rodiče!
Těhotná třiatřicetiletá Ashta (uprostřed) spolu s manželem Ashem a Rowen, třetím článkem ve šťastném páru • Autor: profimedia.cz
25. května 2018 • 10:00

Jak vypadá polyamorie v praxi?

Ashta Monogue a její o tři roky starší manžel Ash očekávají prvního potomka. Na tom by nebylo nic neobvyklého, ale tento pár má k tomu ještě jednu maminku navíc. Manželé totiž již několik let žijí v polyamorním vztahu s osmadvacetiletou Rowen.

Na výchově dítěte se budou podílet všichni tři. A už se nemohou dočkat. Svůj životní styl, tedy život ve třech, ale prý svému potomkovi nebudou vnucovat jako model.

Astha se Ashem seznámili před sedmi lety na pouličním veletrhu a v roce 2013 se vzali. Astha již měla s polyamorií své zkušenosti, pro Ashe to bylo dosud neprobádané pole. To se však změnilo, když poznali v  květnu 2016 Rowen, zamilovali se do ní a vytvořili sehranou trojici.

Polyamorie je fungující milostný vztah dvou a více lidí. Všichni zúčastnění o sobě vědí a vztah je založen na důvěře a respektu.

„Jsme zkrátka tříčlenná rodina a je nám spolu dobře. Myslím, že bychom byli šťastní i bez dětí. Děti jsme si ale vždycky přáli a když do našeho života vstoupila i Rowen, budeme tvořit rodičovskou triádu, říká Ashta, která očekává porod v říjnu.

„Potomka jsme chtěli, ale nedařilo se mi otěhotnět. Začali jsme docházet na reprodukční kliniku a najednou se to přirozenou cestou zadařilo,“ vysvětluje Ashta.

Rowen je „gender queer“, tedy bez preference pohlaví, a dává přednost neutrálnímu oslovování.
„Možná někdy v budoucnu bude mít potomka i Ash s Rowen, ale to není na pořadu dne. Teď se všichni těšíme na toto děťátko,“ dodává Asta.

Jedny ruce navíc se vždycky hodí.



 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.