Jak podpořit erekci, pokud již trpíte erektilní dysfunkcí? | Moje zdraví

Jak podpořit erekci, pokud již trpíte erektilní dysfunkcí?

Jak podpořit erekci, pokud již trpíte erektilní dysfunkcí?
Jak podpořit erekci, pokud již trpíte erektilní dysfunkcí? • Autor: Canva.com
23. ledna 2024 • 00:00
Prezentace klienta • 

Slabá erekce je problém, který může bez úprav životosprávy a pomoci lékaře přerůst až do chronické erektilní dysfunkce. Pokud vám ji sexuolog diagnostikoval, pořád existují možnosti podpory erekce i pokud jste pacient. Tyto rady podpoří erekci i pokud erektilní dysfunkcí netrpíte. Začleňte je ideálně ještě dnes.

Pro lepší pochopení dodáváme, že vám lékař pro podporu erekce s největší pravděpodobností doporučí stejné rady. Samozřejmě vám může předepsat léky, pokud vyhodnotí, že jsou pro vás bezpečné. Aby ale byla podpora erekce co nejefektivnější, kromě léků doporučí další prospěšné změny životosprávy a různé sexuální pomůcky, které budou slabou erekci nějakou dobu suplovat.

Nějakou formou erektilní dysfunkce (ED) trpí celosvětově až 52 % dospělých mužů, přičemž mnozí svůj stav nekonzultovali s lékaři, takže skutečný počet postižených může být mnohem vyšší. Je to z důvodu neochoty mužů konzultovat své intimní problémy s odborníky, a tedy sexuology, urology, dalšími specialisty nebo aspoň s praktickými lékaři. Bez diagnostikované ED se muži trápí zbytečně, navíc mnohdy zbytečně utrácejí peníze za “pomoc”, která jim ve výsledku nepomůže a naopak může erekci ještě více zhoršit.

Jak zlepším erekci, když mám erektilní dysfunkci?

Tyto rady můžete zařadit jako pacient s erektilní dysfunkcí a stejně tak jako jinak zdravý muž, který by rád erekci podpořil. Uvedené rady mohou zároveň sloužit jako prevence před vznikem ED. Kromě zlepšení prokrvení penisu můžete zlepšit i celkové zdraví. Erekce je totiž obvykle pouze tak silná, jak silná je vaše kondice a průchodnost cév.

Zkontrolujte zdraví svých cév

Mnohé zdravotní komplikace zhoršují průchodnost cév. V Česku jde velmi často o vysoký krevní tlak (hypertenze), zvýšenou hladinu krevního cukru (hyperglykémie) a zvýšený cholesterol (hypercholesterolémie). Vše je nejčastěji důsledkem nezdravé stravy, kouření, pití alkoholu a nedostatku pohybu

Slabá erekce nebo obezita je zde ten méně závažný problém. Tím je totiž významné riziko infarktu a mrtvice. Přes zúžené cévy do penisu dlouhodobě neproudí dostatek krve a výsledkem je ED, kterou vám lékař již zřejmě potvrdil. Praktického lékaře požádejte o doporučení ke kardiologovi (odborník na zdraví srdce a cév), případně k jinému specialistovi, pokud praktik vyhodnotí, že váš problém vzniká jinde. 

Začněte (aspoň) chodit

Nemá smysl doporučovat každodenní cvičení středí zátěže, pokud se muž nehýbe vůbec a k pohybu zatím nemá žádný vztah. Rozumnější je začít pomalu a nejjednodušším pohybem se může stát chůze nebo nenáročný běh.

Vědci ve studii zjistili, že již 30 minut nepřetržité chůze za den snižuje riziko erektilní dysfunkce až o 41 %. Pokud se vám povede kráčet déle nebo zvýšit zátěž pomocí běhu či jiného cvičení, výsledky mohou být ještě lepší. Sport prokrvuje celý organismus včetně penisu a čím vyšší je zátěž, o to silnější je prokrvení. Zvlášť chůze, běh a turistika procvičují intimní partie, díky čemu účinek těchto aktivit zaměříte přesně na oblast pánve a penisu. To je pro obnovení erekce stěžejní. 

Jezte zdravě ihned

Nemá totiž smysl na něco čekat. Čím rychleji dojde k úpravě stravování, o to rychleji se vám přestanou cévy zanášet aterosklerotickými pláty, což jsou uložené shluky tukové hmoty omezující průchodnost cév a pevnou erekci. 

Jezte převážně zeleninu, ovoce, luštěniny, obiloviny a zakysané mléčné výrobky. Maso nemusíte úplně vyřadit, ale zaměřte se hlavně na mořské ryby a dietní druhy masa.

Snažte se zůstat štíhlý

Podle studie obvod pasu nad 107 cm zvyšuje pravděpodobnost vzniku ED o 50 %. Snažte se zhubnout a váhu si udržet jak pohybem, tak novou skladbou jídelníčku. Nadváha i obezita zvyšují kromě rizika ED nebo jejího zhoršení také riziko onemocnění cév a diabetu. Vysoká hmotnost zároveň vyvolává hormonální nerovnováhu, kvůli které slábne kromě erekce i hladina testosteronu a celkové erotické libido. Obézní muži obvykle nemají chuť na sex, a pokud ano, penis nedosáhne erekci a k sexu nemůže dojít.

Podpořte pevnost svalů pánevního dna

Silné svaly pánevního dna zlepšují pevnost penisu v erekci. Zároveň brání předčasnému odkrvení penisu a krev v něm udrží během celého sexu či dokonce během dalších kol, pokud neejakulujete předčasně

Na svaly pánevního dna jsou zaměřeny tzv. Kegelovy cviky. Video, jak je cvičit, najdete třeba na YouTube nebo cvičte Kegely podle návodu z magazínu Erekce.cz pod tímto odkazem. 

Redakce stránky mimo jiné zkouší, hodnotí a do žebříčku seřazuje v Česku prodávané doplňky stravy pro podporu erekce.

Pokud lékař svolí, užívejte doplněk stravy pro podporu erekce

Upozorňuji, že ne pro každého pacienta s ED jsou volně dostupné doplňky stravy na erekci vhodné. Pomocí účinků rostlinného složení uvolňují cévy (působí jako vazorelaxant). 

Podobný účinek ale mají také léky proti vysokému tlaku (antihypertenziva). Pokud byste užíval antihypertenzivum s doplňkem společně, mohl byste nebezpečně snížit krevní tlak. Pokud nad některým doplňkem přemýšlíte, ptejte se prodejce, pro koho je a není vhodný. Zároveň si můžete opsat složení a zeptat se svého lékaře.

Pokud ovšem vysokým tlakem či jinou komplikací netrpíte, tyto doplňky by pro vás neměly být nebezpečné.

Doporučený doplněk 

České bylinné kapsle Proerecta LONG pro dlouhodobou podporu erekce. Jsou určeny speciálně pro zralé muže s dlouhodobě oslabenou erekcí. Složení je nenávykové a účinné. 

Upozornění platí pro muže s hypertenzí nebo jinou závažnější nemocí. Muži, kterým erekce selhává nečekaně bez zjevné příčiny, přičemž jsou jinak zdraví, mohou užívat kapsle LONG bez omezení. LONG i další doplňky značky Proerecta pro podporu erekce objednáte přes e-shop Proerecta.cz.

Proerecta LONG pro dlouhodobou podporu erekce • Autor: eMarkets, s.r.o.

E-shop vám doručí balík diskrétně zabalený do 48 hodin. Ihned tak můžete stimulovat prokrvení penisu a přirozeně podpořit erekci. Obchod zároveň garantuje možnost vrácení plné sumy v případě jakýchkoliv komplikací nebo nespokojenosti.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.